Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δείτε στην πράξη πως δημιουργούνται οι καθυστερήσεις των λεωφορείων ! Φυσικά ενδεικτικά στο αγαπημένο μας 237 !!!


Σε προηγούμενο δημοσίευμα ΕΔΩ είχαμε αναδείξει που οφείλονται οι καθυστερήσεις των δρομολογίων και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει χρόνος διαδρομής στις γραμμές ώστε να γίνουν αξιόπιστα τα δρομολόγια.


Σήμερα θα σας δείξουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πώς κάποιος μπορεί ακόμα και από το σπίτι του να ελέγξει αν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά στην ώρα τους και αν ο οδηγός είναι αυτός που τελικά φταίει για τις καθυστερήσεις δρομολογίων.

Το αγαπημένο μας 237 !!!

Χθες υπήρχαν βάρδιες Σαββάτου λόγο της αργίας του Αγίου Πνεύματος

Θα δούμε τι ακριβώς γίνεται  την δρομολόγηση του Ο.Α.Σ.Α στην πράξη και όχι στα χαρτιά!

Όπως θα δείτε στην εικόνα έχουμε πάρει ενδεικτικά τα δρομολόγια μετά τις  20:45, με τα κόκκινα γράμματα είναι το 162 λεωφορείο και με τα μαύρα το 176.

Η συχνότητα των προγραμματισμένων δρομολογίων  με βάση τον Ο.Α.Σ.Α είναι κάθε 20 και 25 λεπτά !

Στην πράξη βλέπετε πως έγιναν τα δρομολόγια λόγω πλασματικού χρόνου διαδρομής! 

Ο χρόνος διαδρομής για να εκτελέσει ο οδηγός τα δρομολόγια είναι 20 λεπτά από Άνω Ηλιούπολη προς Δάφνη και 25 λεπτά από Δάφνη προς Άνω Ηλιούπολη, ακόμα και τα 5 λεπτά είναι σημαντικά όταν πρόκειται για 20λεπτο καθώς ο χρόνος μειώνεται στα 15 λεπτά για μία κάθοδο προς Δάφνη ! 

Δείτε στην πράξη την συχνότητα των δρομολογίων ...  ξεκινάει 25' , 26΄ 19΄ 30΄ 15΄ 34 ΄ 16 ΄ 30 '  κτλ.  

Αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι το ένα λεωφορείο το οποίο θα καθυστερήσει πρώτο
για οποιονδήποτε λόγο πχ. ένα παράνομα παρκαρισμένο, καθ όλην την  βάρδια θα έχει καθυστερήσεις εκτός βέβαια αν αρχίσει να πηγαίνει με 50 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στις πλατείες της Ηλιούπολης !!!

Με αυτή την καθυστέρηση των 4' που βλέπουμε στην εικόνα ξεκινάει το μαρτύριο του οδηγού και των επιβατών ! Ο οδηγός δεν κατεβαίνει καθόλου από το κάθισμα για 4 ώρες και οι επιβάτες βλέπουν το λεωφορείο να περνάει το ένα κάθε 30 - 35 λεπτά και το επόμενο κάθε 15 '.

Το λεωφορείο που έχει καθυστερήσει μαζεύει συνεχώς περισσότερους επιβάτες από τις στάσεις γιατί το κενό εμπρός του από το προηγούμενο δρομολόγιο φτάνει τα 35 ' και αυτή είναι και η αιτία που από 4΄ η καθυστέρηση φτάνει στα 9' και αυτό γιατί ο οδηγός δεν πήγε ούτε τουαλέτα .... αν το κάνει θα χαθεί δρομολόγιο διότι η καθυστέρηση θα φτάσει τουλάχιστον τα 12' και όπως είναι φυσικό σε 8' δεν μπορεί να κάνει δρομολόγιο από Ανω Ηλιούπολη προς Δάφνη! Ούτε κενό δεν μπορεί να φτάσει !

Αντίθετα λόγο των καθυστερήσεων του πρώτου λεωφορείου, το δεύτερο καθώς δεν έχει πλέον 20' η 25 ' κενό εμπρός του αλλά 15 ' φυσικά και δεν παίρνει καθόλου επιβάτες και δεν έχει καθόλου καθυστέρηση .... ο ένας οδηγός δουλεύει και για τους δύο !!!
Το παραπάνω για την καραμέλα που συχνά ακούμε << γιατί ο άλλος πάει κανονικά και εσύ όχι >> !!!

Αυτό γίνεται καθημερινά και δεν είναι μόνο τις συγκεκριμένες ώρες που ενδεικτικά αναφέρουμε, επίσης γίνεται σε όλες τις γραμμές και όχι μόνο στο 237 ... απλά αυτό είναι το αγαπημένο μας !!!

Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες, που από το κινητό μας ελέγξαμε πως κινούνται τα λεωφορεία την συγκεκριμένη ώρα μέσω της εφαρμογής του Ο.Α.Σ.Α  ( OASA Telematics )


  • Εμείς το είδαμε οι αρμόδιοι δεν το βλέπουνε ? 
  • Πόσα έγγραφα και δελτία συμβάντων θα κάνουν οι οδηγοί ? 
  • Τα κοιτάζει κανείς ? 
  • Γιατί την βάλαμε την τηλεματική και πόσο θα περιμένουμε για να βγουν τα στατιστικά ?

Το 162 λεωφορείο θα έπρεπε να είναι στο Τέρμα και ακόμα είναι Αργυρουπόλεως 








Το 176 πάει κανονικά την ώρα του πρέπει να πάρει δρομολόγιο 23:30 είναι 23:27 λίγο πριν την Αφετηρία 

Η ώρα που έφτασε στο Τέρμα το 162 είναι στις  22:54  ενώ έπρεπε να φύγει στις 22:45  -  9' καθυστέρηση

έπρεπε να είναι στις 23:05  - 9' καθυστέρηση








Περισσότερο χρόνο διαδρομής στα δρομολόγια για να γίνουν αξιόπιστα  και να εξυπηρετούνται οι επιβάτες ας μην κοιτάζουμε πώς θα τρέξουμε τον οδηγό !

Προέχει η ασφάλεια του επιβάτη !

Για όσους τόσα χρόνια μιλάνε για τεμπέληδες μιλάμε πλέον με στοιχεία για το ποιος ευθύνεται για το συγκοινωνιακό έργο! 

Οι οδηγοί εκτελούν εντολές και το πρόγραμμα που τους δίνεται, αν του δοθούν λάθος εντολές και λάθος πρόγραμμα θα εκτελεστεί και λάθος !!!

citybusdrivers