Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η τηλεματική και τα « χαμένα » δρομολόγια των ΜΜΜ !!!

31/08/16


Τα παράπονά τους εκφράζουν αρκετοί επιβάτες για την ελλειπή ενημέρωση που έχουν από τις οθόνες των στάσεων της τηλεματικής.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεσπάνε καθημερινά στους οδηγούς αναζητώντας κάποιο «χαμένο» δρομολόγιο.

Πολλές φορές με έντονο και επιβλητικό ύφος αναφέρουν ότι το λεωφορείο δεν πέρασε στην αναγραφόμενη ώρα που δείχνει στο site του Ο.Α.Σ.Α, «φάγατε» το δρομολόγιο περιμένουμε μία ώρα στην στάση  λένε χαρακτηριστικά  !!!

Όπως καταλαβαίνουμε οι επιβάτες θα περίμεναν μία περαιτέρω ενημέρωση από την τηλεματική και όχι μόνο την ώρα που έρχεται το λεωφορείο.

Και φυσικά οι επιβάτες έχουν δίκιο καθώς κανείς δεν τους ενημερώνει για τα «χαμένα δρομολόγια».

Ο επιβάτης που πληρώνει το εισιτήριό του θέλει να περνάει το λεωφορείο στην ώρα που γράφει το πρόγραμμα του Ο.Α.Σ.Α και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει ότι κάποιο λεωφορείο έπαθε βλάβη, τράκαρε, κόλλησε σε κάποιο παράνομα παρκαρισμένο, κυκλοφοριακό ή δεν επανδρώθηκε η βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού κτλ.

Και πάλι ο οδηγός είναι αυτός που θα κληθεί να απολογηθεί για πράγματα που δεν ευθύνεται, οι οδηγοί πλέον κάνουν και τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρίας ...

Όταν οι οδηγοί εξηγούν στους επιβάτες τις αιτίες που δημιουργούν τις καθυστερήσεις, τότε ο επιβάτης σου απαντάει όλα αυτά είναι κατανοητά αλλά :

«γιατί στο site του ΟΑΣΑ γράφει ότι υπάρχει δρομολόγιο? γιατί δεν το γράφετε στις οθόνες? γιατί δεν μας ενημερώνετε? γιατί πληρώσαμε την τηλεματική ? για να μας λέει μόνο πότε θα έρθει ? το άλλο που δεν ήρθε ποιος θα μας τος πει» ?  

Και εδώ υπάρχει ένα θέμα !!! 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ???

  • Γιατί δεν αναγράφεται στις οθόνες ότι κάποιο δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί για τους παραπάνω λόγους ?
  • Γιατί δεν  ενημερώνεται το site του Ο.Α.Σ.Α όταν υπάρχουν ανεπάνδρωτες βάρδιες ?
  • Γιατί δεν ενημερώνονται  οι επιβάτες μέσω του site του Ο.Α.Σ.Α ότι καθημερινά γίνονται τροποποιήσεις στους χρόνους αναχώρησης των δρομολογίων όταν υπάρχουν βλάβες ή καθυστερήσεις ?

Είναι κάποια από τα ερωτήματα των επιβατών στα οποία οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξηγήσουν στους επιβάτες !!!

Ως πότε οι οδηγοί θα απολογούνται για πράγματα που δεν φταίνε και θα έχουν την ρετσινιά σε κάθε έλλειψη δρομολογίου ότι αυτοί «τρώνε» τα δρομολόγια ???


Citybusdrivers