Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μετατάξεις εξπρές στο Δημόσιο - Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα !!!

04/10/2016

Μετατάξεις εξπρές για τους δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα που θα εφαρμόζεται τρεις φορές το χρόνο. Το νομοσχέδιο σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα έρχεται να αλλάξει τον χάρτη του Δημοσίου. 


Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δημοσιοποιούνται οι προκηρύξεις κάλυψης κενών θέσεων από τις υπηρεσίες.

Στη συνέχεια θα αναρτώνται και οι αιτήσεις των υπαλλήλων για τις αντίστοιχες θέσεις. Θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην κινητικότητα όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς, αλλά και στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού εκτός από τους πρωτοδιόριστους. 

Η κινητικότητα θα εφαρμόζεται τρεις φορές το χρόνο ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2017. 

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιος για τη θέση, οι υπάλληλοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα τυπικά τους προσόντα, ενώ όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους υπαλλήλους θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. 

Επίσης, με προεδρικό διάταγμα θα ενοποιηθούν 1.350 κλάδοι και ειδικότητες που δεν έχουν πλέον αντικείμενο στο δημόσιο. 

Το νομοσχέδιο για την κινητικότητα ρυθμίζει εξάλλου και τα ασυμβίβαστα άσκησης καθηκόντων σε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σύγκρουση του δημοσίων και ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ με άλλες διατάξεις καθιερώνει την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και επιταχύνει τη διαδικασία προσλήψεων.