Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΕΛ.ΑΣ με αστυνομικούς επιβάτες στα ΜΜΜ, για αποτροπή της καταστροφής δημόσιας περιουσίας.



"Παγίδες" σε σταθμούς του Μετρό, στα λεωφορεία αλλά και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, έχει στήσει η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να βάλει φρένο στις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων από άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αστυνομικοί κυρίως της Ασφάλειας αλλά και άλλων υπηρεσιών κινούνται σε σταθμούς και ΜΜΜ με πολιτικά ρούχα, προσποιούμενοι τους επιβάτες και με την προσοχή τους αυξημένη προκειμένου να προλάβουν καταστροφές μηχανημάτων και κυρίως να συλλάβουν άτομα τα οποία προβαίνουν σε αυτά τα έκτροπα και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Ήδη από Τμήματα αιχμής της Ασφάλειας Αττικής έχουν επιστρατευθεί συνολικά 40 άτομα, όλοι έμπειροι αστυνομικοί στην Δίωξη του εγκλήματος, οι οποίοι πια είναι επιφορτισμένοι με την αποστολή αποτροπής καταστροφής δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα αστυνομικοί και από άλλες υπηρεσίες έχουν επιστρατευθεί και έχουν φορέσει πλέον τα πολιτικά τους ρούχα, περιπολώντας στις περιοχές ευθύνης τους σε στάσεις λεωφορείων, αλλά και σε συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, παρακολουθώντας κινήσεις υπόπτων ατόμων.

Εκτός αυτού τις τελευταίες εβδομάδες η παρουσία της Αστυνομίας έχει γίνει αισθητή σε στάσεις αστικών λεωφορείων και σταθμούς συρμών, κυρίως από μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και της ομάδας "Ζ", οποίοι περιπολούν σε αυτά τα σημεία προκειμένου να λειτουργεί η παρουσία τους αποτρεπτικά σε όσους έχουν στο μυαλό τους καταστροφή των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων.

Ήδη η ζημιά που έχει προκληθεί στο Δημόσιο από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι μεγάλη, καθώς ένα ακυρωτικό μηχάνημα κοστίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πάντως φαίνεται πως αυτό το "κόλπο" της ΕΛ.ΑΣ με αστυνομικούς επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το τελευταίο διάστημα, έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι καταστροφές έχουν μειωθεί και μάλιστα αισθητά.

Πλέον αυτό που ζητούν οι Αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι άλλο από συλλήψεις ατόμων που καταστρέφουν δημόσια περιουσία, κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν θα αργήσει να έλθει.

Θεοδόσης Πάνου