Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Εξώδικο από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προς την ΟΣΥ για τις ράμπες ΑΜΕΑ


Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι οδηγοί λεωφορείων καθώς για ελλείψεις όπως οι ράμπες ΑΜΕΑ των λεωφορείων που είναι στον υποχρεωτικό εξοπλισμό του οχήματος σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια.

Έχουμε δει πάρα πολλές φορές τις διοικήσεις ΟΣΥ  και ΟΑΣΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους να βγάζουν μία ευαισθησία όταν πρόκειται για ένα συμβάν με ΑΜΕΑ, παρόλα αυτά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους και πάλι ο οδηγός καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. 

Η πλειοψηφία των στάσεων του ΟΑΣΑ είναι ακατάλληλες όχι μόνο για ΑΜΕΑ αλλά και για τους υπόλοιπους επιβάτες. Τα παράνομα παρκαρισμένα, κάγκελα που κλείνουν τις στάσεις, δέντρα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς αποτρέπουν την ασφαλή επιβίβαση - αποβίβαση επιβατών.





Όμως η ΟΣΥ είναι υποχρεωμένη σε όσα οχήματα διαθέτουν ράμπες ΑΜΕΑ να είναι έτοιμες για χρήση. Παρόλα αυτά σε αρκετά οχήματα οι ράμπες δεν λειτουργούν ενώ θα πρέπει να ελέγχονται καθημερινά όταν το όχημα περνάει προληπτική. 

Από την στιγμή που η εταιρία δεν μπορεί να έχει τα οχήματα με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό έτοιμο προς χρήση καλά θα είναι να αναλάβει και τις ευθύνες και να προστατέψει τον οδηγό, άσχετα αν ο οδηγός είναι υπεύθυνος για το όχημα που βγάζει στην κίνηση.

Το ποιο εύκολο για τον οδηγό είναι να μην το βγάλει στην κίνηση με αποτέλεσμα να μείνουν στα αμαξοστάσια τα μισά λεωφορεία ! 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ μετά από επαναλαμβανόμενα επεισόδια με την κυρία που αναγράφεται στο παρακάτω εξώδικο, καλεί την ΟΣΥ να αναλάβει τις ευθύνες της γνωστοποιώντας στις Αρχές τους υπεύθυνους  της εταιρίας ...

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω έγγραφο 



citybusdrivers