Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Λάθος επιλογή το νέο ΤΕΡΜΑ της Λ/Γ 154 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ - Α. ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Από της 1η Απριλίου το ΤΕΡΜΑ της Λ/Γ 154 μεταφέρθηκε από την πλατεία Αιξωνής στην Άνω Βούλα έξω από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ενώ αρκετά ήταν τα παράπονα συναδέλφων για την συγκεκριμένη επιλογή και πήγαμε σήμερα να το δούμε από κοντά οδηγώντας το.


Η επιλογή να γίνει το ΤΕΡΜΑ της γραμμής έξω από μία Φημισμένη Εκκλησία για τους Γάμους και Βαπτίσεις από όλη την Αττική και δίπλα από παιδική χαρά είναι απαράδεκτη, καθώς η περιοχή σε τέτοιου είδους Μυστήρια γίνεται ένα απέραντο parking και αυτό το δείχνουν και οι εικόνες με τα εκατοντάδες κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη στάθμευση !


Το να γίνει το Τέρμα της γραμμής έξω από παιδική χαρά, καθώς η ηχορύπανση, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η επικινδυνότητα για τους οδηγούς όταν ο χώρος δεν είναι κλειστός και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεταχτεί κάποιο παιδάκι με το ποδήλατο κτλ. ή να χρειαστεί να κάνει το λεωφορείο όπισθεν λόγω κολλήματος το αφήνουμε στην κρίση σας.

Όποιοι αποφάσισαν να γίνει το ΤΕΡΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο, που σύμφωνα με την απόφαση είναι πρόταση του Δήμου με αυτοψία του ΟΑΣΑ, δεν φρόντισαν ούτε για τα αυτονόητα.

Την πρώτη ημέρα τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να στρίψουν επί της οδού Υμητού λόγω του ότι εμποδίζονταν από τους πλαστικούς οριοδείκτες, έτσι αποφασίστηκε τα λεωφορεία να συνεχίζουν ευθεία επί της οδού Ζακύνθου με κατεύθυνση κατευθείαν στο ΤΕΡΜΑ.

Η Στάση του τέρματος σήμερα ήταν τοποθετημένη από την αντίθετη πλευρά από αυτή που η απόφαση του ΟΑΣΑ υποδεικνύει και σύμφωνα με την διαδρομή του ΟΑΣΑ δεν μπορεί το λεωφορείο να εισέλθει καθώς είναι μονόδρομος. Αν ο ΟΑΣΑ θεωρεί σύμφωνα με την απόφαση ότι το ( υπάρχων πλάτωμα ) στα 30μ. μετά την οδό Δημητσάνας πρέπει να μπει το ΤΕΡΜΑ να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σήμανση (απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και πινακίδα ότι ο χώρος είναι μόνο για Πυροσβεστικά Οχήματα ) !

Η εφαρμογή OASA Telematics  αντί να γράφει στάση ΤΕΡΜΑ γράφει ΑΝΩ ΒΟΥΛΑ ...

Καμία ειδοποίηση  για το επιβατικό κοινό δεν υπήρχε στο παλαιό τέρμα της γραμμής που καταργήθηκε σε ποια στάση να περιμένουν το λεωφορείο, επιβάτες 5 ημέρες μετά την εφαρμογή έψαχναν να βρούνε το λεωφορείο, ειδοποίησε συνάδελφος και ήρθε στις 10:00 επόπτης και έβαλε ειδοποίηση !

Τα παράπονα των επιβατών αρκετά, τα οποία φυσικά τα άκουγαν οι οδηγοί, αλλά και τα σχόλια για το νέο ΤΕΡΜΑ δεν ήταν καθόλου θετικά, καθώς γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα πολύ συχνά στο συγκεκριμένο σημείο.

Είδη ΙΧ αυτοκίνητα έχουν παρκάρει ακριβώς στο ΤΕΡΜΑ της γραμμής όπου είναι η κολόνα της στάσης ενώ υπάρχει αρκετός χώρος απέναντι ή πιο κάτω !



  • Δείτε πόσος χώρος υπάρχει και αυτοί πάρκαραν ακριβώς στην κολόνα της στάσης.


Υπήρχε άλλη μία εκδοχή να γίνει το τέρμα της γραμμής επί της οδού Πειραιώς πριν την Στάση  ΠΛ. ΑΛΣΟΥΣ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους επιβάτες της περιοχής το συγκεκριμένο σημείο είναι δασική έκταση και δύσκολα θα μπορούσε να διαμορφωθεί.


Μονόδρομος αποτελεί πλέον η κυκλική του πορεία και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση για να μην δημιουργηθούν προβλήματα εις βάρος των επιβατών. Είδη έχουν γίνει έγγραφα προς τον ΟΑΣΑ να βγει σχετική απόφαση.






Νίκος Τάσιος - οδηγός Ο.ΣΥ