Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Υπολογίστε μόνοι σας πότε θεμελιώνετε δικαίωμα σύνταξης και το ποσό αυτής



Μέσα από την ιστοσελίδα του Ι.Κ.Α μπορείτε μόνοι σας να δείτε πότε θεμελιώνετε δικαίωμα σύνταξης και το βασικό ποσό της σύνταξης, μέσα από ειδικές εφαρμογές που θα χρειαστείτε μόνο κάποια στοιχεία για να συμπληρώσετε. Για διευκόλυνσή των συναδέλφων το έχουμε ενσωματώσει στο blog μας πάνω δεξιά, μόνο με ένα κλικ.


Εργαλείο Υπολογισμού Βασικού Ποσού Σύνταξης

Στην πρώτη εφαρμογή που λέει Online Υπολογισμός Σύνταξης ΙΚΑ μπορείτε να υπολογίσετε το βασικό ποσό της σύνταξης το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί με τις αλλαγές του Ν.4336/2015.

Επιλέγετε :
α) ασφαλιστικό φορέα 
β) τον τύπο της σύνταξης και πατάτε Επόμενο 





Στον επόμενο πίνακα θα συμπληρώσετε το Σύνολο Ημερών Εργασίας στην ασφαλιστική ζωή και μετά τις ετήσιες αποδοχές σας που μπορείτε να δείτε στην ανάλυση μισθοδοσίας σας στις μεικτές αποδοχές ( δεν υπολογίζουμε δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα, επιδόματα ασθενείας και επιδόματα αδείας ), μετά δίπλα βάζετε τις ημέρες εργασίας του κάθε έτους που μπορείτε επίσης να δείτε στην εργασιακή εικόνα προσθέτοντας τους μήνες. Προσοχή αφαιρούμε ημέρες ασθένειας! Διαβάστε προσεκτικά τις σημειώσεις.

Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος για Ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Στην δεύτερη εφαρμογή που λέει Δείτε Online πότε θεμελιώνετε δικαίωμα Σύνταξης ΙΚΑ Συμπληρώστε τα χαρακτηριστικά του είδους της σύνταξης που ενδιαφέρεστε, μετά συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία με  αστεράκι ( * ) και μετά αναζήτηση

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης !

Και σε αυτή την εφαρμογή ο Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος δεν έχει ενημερωθεί με τις αλλαγές του Ν.4336/2015

Συντάκτης : Νίκος Τάσιος 


Εξασκηθείτε μόνοι σας, δεν κοστίζει τίποτα και μην υποχρεώνεστε στον καθένα !