Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Λ/Γ 242 : Τα SPEED STOPPERS διαλύουν τους μηχανισμούς άρθρωσης στα λεωφορεία [video]



Αρκετά προβλήματα δημιουργούνται στα αρθρωτά λεωφορεία της ΟΣΥ από τους εγκάρσιους μειωτήρες ταχύτητας ή των γνωστών σε όλους "σαμαριών" που βρίσκονται εντός της Πολυτεχνειούπολης όπου εκτελούνται τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)


690 ΄΄ σαμάρια ΄΄ για το κάθε λεωφορείο

Στην συγκεκριμένη διαδρομή τα λεωφορεία της ΟΣΥ  κάνουν περίπου καθημερινά 23 δρομολόγια το καθένα και εντός της Πολυτεχνειούπολης υπάρχουν περίπου 30 μειωτήρες ταχύτητας, με συνέπεια το κάθε λεωφορείο θα πρέπει να περνάει 690 ΄΄ σαμάρια ΄΄ καθημερινά.

Τα SPEED STOPPERS προκαλούν αναπηδήσεις στο αμάξωμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φθορές στους μηχανισμούς άρθρωσης των συγκεκριμένων λεωφορείων, στις αναρτήσεις, αλλά και σε άλλα εξαρτήματα των λεωφορείων, όπως αμάξωμα, φρένα, σύστημα διεύθυνσης κτλ.

Η καταπόνηση των σπονδύλων της μέσης στους οδηγούς που εργάζονται στην συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή από τους κραδασμούς, σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα καθίσματα σε αρκετά από αυτά τα λεωφορεία,  δεν περιγράφεται αν υπολογίσουμε ότι ο καθένας περνάει 350 ΄΄ σαμάρια ΄΄ σε κάθε βάρδια.


Για το επιβατικό κοινό φυσικά δεν είναι και τόσο ευχάριστη διαδρομή να επωμίζονται όλους αυτούς τους κραδασμούς  ... ( ακατάλληλη για έγκυες )

Τι λέει ο νόμος για τους μειωτήρες ταχύτητας

Σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση ΦΕΚ B 1720/19.8.2009 απαγορεύεται η κατασκευή και τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος (σαμάρια) σε: Αυτοκινητόδρομους, στο Εθνικό, ή στο Επαρχιακό δίκτυο, και σε οδούς όπου διέρχονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Αστική, Υπεραστική ή Δημοτική τοπική συγκοινωνία), ανεξάρτητα από το αν ευρίσκονται εντός των ορίων κατοικημένων περιοχών (δείτε εδώ) 

Σε λίγες ημέρες η συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή σταματάει και θα ξεκινήσει ξανά εντός Σεπτεμβρίου.

Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και για τα λεωφορεία αλλά και για το προσωπικό και επιβατικό κοινό.



citybusdrivers