Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συμπλοκή με πιστόλια και μαχαίρια σε λεωφορείο .... που αλλού? μα φυσικά στο Α10!



Δεν πέρασε μία μέρα από προηγούμενο συμβάν με την γυναίκα που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στο λεωφορείο για να το σταματήσει ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ .


Την επόμενη μέρα, ξανά στο Α10 όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος Ηλίας Γκέλης συνέβη το απίστευτο! Καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο των 23:10 από Αχαρναί προς σταθμό Λαρίσης και αφού επιβίβασε αρκετούς επιβάτες ( χρήστες ναρκωτικών ) στο γνωστό σημείο για τους οδηγούς που εργάζονται στην συγκεκριμένη γραμμή, (στάσεις 16η , 17η Μενιδίου και ΤΕΛΩΝΕΙΟ)  άκουσε παράπονα από επιβάτες ότι στο πίσω μέρος του λεωφορείου γίνεται συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών!

Καθημερινό φαινόμενο όπως μας λέει ο συνάδελφος Ηλίας, όπου και αρχικά δεν έδωσε και πολύ σημασία.  Όταν όμως του ανέφεραν ότι έχουν βγάλει όπλο και μαχαίρια,  αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Από το κέντρο του είπαν να συνεχίσει την διαδρομή για να μην δώσει στόχο και θα τον βρούνε καθ'  οδόν. Καθώς φτάνει στον σταθμό μετρό Αττική ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς τον περίμενε. Κάποιοι από  τους ύποπτους  όταν είδαν το περιπολικό πρόλαβαν και κατέβηκαν, ενώ όταν οι αστυνομικοί  μπήκαν στο λεωφορείο κάλεσαν  ενισχύσεις που ήρθαν άμεσα.

Αμέσως γίνανε συλλήψεις κυρίως αλλοδαπών, για παράνομη οπλοκατοχή (αυτοσχέδια όπλα και μαχαίρια) και ναρκωτικά. Μετά την αυτοψία που έκανε η αστυνομία εντός λεωφορείου βρέθηκαν ναρκωτικά πάνω τους, αλλά και μέσα στο λεωφορείο όπου κάποιοι από αυτούς είχαν πετάξει όταν είδαν την αστυνομία. Επίσης βρέθηκαν και κηλίδες αίματος από την συμπλοκή που είχε προηγηθεί. Όλα αυτά βέβαια μετά από την σύσκεψη που είχε γίνει πριν λίγο καιρό μεταξύ Δήμου , Αστυνομίας, εκπροσώπων του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ και πολιτών.

Πριν λίγο καιρό επίσης ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου ΟΑΣΑ  Φωτης Νικολακόπουλος  είχε αναφερθεί για την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων γραμμών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του real fm καθώς και για τις επιθέσεις με πέτρες στα λεωφορεία στον Ασπρόπυργο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Τον προηγούμενο μήνα είχανε γίνει συλλήψεις στην περιοχή αλλά και παλιότερα όπως θα διαβάσετε στο axarnea.gr και όπως πολλοί οδηγοί μας λένε, όταν γίνονται συλλήψεις το λεωφορείο πηγαίνει σχεδόν άδειο που σημαίνει ότι το ΄΄μαγαζάκι ΄΄για λίγο καιρό κλείνει!

Παρά τις συλλήψεις, 21 Μαρτίου οι τελευταίες, δεν περνάει λίγος καιρός και βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την πολιτεία να δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  και να προστατέψει, επιβάτες και εργαζόμενους. Όπως καταλαβαίνουμε ο οδηγός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την σωματική ακεραιότητα των επιβατών βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση  και θα πρέπει να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του. Μία λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μηριαία!

Βέβαια το άγχος και ο φόβος που έχει ο κάθε οδηγός που εργάζεται στην συγκεκριμένη γραμμή αλλά και σε άλλες, δεν περιγράφεται ειδικά όταν κάποιοι σκέφτηκαν να γίνεται επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα να ελέγχει και να πουλάει ο οδηγός εισιτήρια!

Δηλαδή όλοι αυτοί που πάνε να πάρουν την  ΄΄ δόση ΄΄ τους, να γνωρίζουν ότι ο οδηγός έχει πάνω του χρήματα και εισιτήρια !

Είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα λεωφορεία που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας  και εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε.  Η εργασία μας για πολλούς φαίνεται απλή όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ένα επάγγελμα παρεξηγημένο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μας χαρακτηρίζει δημόσιους υπάλληλους όπου κάποιοι μας ενέταξαν στο ενιαίο μισθολόγιο λες και κάνουμε δουλειά γραφείου σε υπουργείο. 


Citybusdrivers