Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Που οφείλονται οι καθυστερήσεις των λεωφορείων όταν έχει 24ωρη η Γ.Σ.Ε.Ε ενώ το συνδικάτο τους έχει ανακοινώσει στάση εργασίας

07/05/16

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν παράπονα από το επιβατικό κοινό προς τους οδηγούς αστικών λεωφορείων όταν γίνεται 24ωρη απεργία από την Γ.Σ.Ε.Ε ενώ το συνδικάτο των ΜΜΜ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας.

  • Η Γ.Σ.Ε.Ε είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο και ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να τηρήσει την απόφασή της, άσχετα εάν το συνδικάτο του έχει ανακοινώσει στάση εργασίας ! 
  • Η στάση εργασίας των ΜΜΜ  τις ημέρες αυτές έχουν σκοπό την μετακίνηση των απεργών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας!
  • Δεν είναι εφικτό να λήγει η στάση εργασίας στις 9:00 και την ίδια ώρα να βρίσκονται και τα λεωφορεία στις αφετηρίες ( ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ) !
  • Φίλε επιβάτη μην επιτίθεσαι στο οδηγό, είναι και αυτός εργαζόμενος όπως και εσύ!
  • Δεν νοείται ασφαλής μετακίνηση επιβατών όταν δεν είναι ασφαλής ο οδηγός!

Για μία ακόμη φορά ο οδηγός είναι αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί λόγο της έλλειψης ενημέρωσης αλλά και την νοοτροπία ετών, κάποιων ευτυχώς λιγοστών επιβατών οι οποίοι εσκεμμένα δημιουργούν φασαρίες ξεσπώντας ώστε να ικανοποιηθούν ψυχικά!

Το παράπονο βέβαια είναι σχεδόν όλων των επιβατών άσχετα εάν δεν το εκδηλώνουν.

Για άλλη μία φορά η θεωρία από την πράξη έχει μεγάλη διαφορά και θα θέλαμε να εξηγήσουμε τους λόγους που τις ημέρες αυτές τα λεωφορεία δεν είναι στην ώρα που αναγράφεται στις ανακοινώσεις (εδώ υπάρχει μία σύγχυση) αλλά και υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις και ελλείψεις.


<< Στην  πραγματικότητα δεν είναι εφικτό σε μία στάση εργασίας που λήγει στις 9:00 να είναι και τα λεωφορεία στην αφετηρία την ώρα αυτή, διότι στις 9:00 λήγει η στάση εργασίας και τα οχήματα ξεκινάνε από τα αμαξοστάσια και εδώ υπάρχει και η σύγχυση, ήδη το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α εδώ και αρκετό καιρό μετά από αντιδράσεις αναγράφει στην ανακοίνωση αναχώρηση από τα Α/Σ στις 8:30. Και πάλι όμως τα 30΄ δεν είναι αρκετά για να βγουν τα λεωφορεία από τα Α/Σ και να πάνε στις αφετηρίες – τέρματα.

Την συγκεκριμένη ώρα λοιπόν θα πρέπει από 60 λεωφορεία στο μικρότερο Α/Σ  έως 250 στο μεγαλύτερο να βγούνε μαζικά στην κυκλοφορία, οπότε όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος μόνο κατά την έξοδό τους, αλλά και το κυκλοφοριακό που δημιουργείται εκ των υστέρων δεν εξυπηρετεί.


Για παράδειγμα όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε και έχουμε την εικόνα τι γίνεται σε ένα λιμάνι όταν βγαίνουν από το καράβι όλα τα οχήματα μαζί και εδώ να αναρωτηθούμε εάν το πρώτο όχημα βγαίνει την ίδια ώρα με το τελευταίο, αλλά και τι γίνεται μετά στους δρόμους! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα λεωφορεία όταν βγαίνουν όλα μαζί από τα Α/Σ … >>


<< Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ρυθμιστεί και η ώρα του κάθε λεωφορείου με την προκαθορισμένη δρομολόγηση όταν φτάσει στο τέρμα, επομένως ανάλογα με την απόσταση  που θα πρέπει να διανύσει για να φτάσει στο τέρμα  και επίσης την κίνηση που θα βρει η οποία συνηθίζεται αυτές τις ημέρες να είναι αυξημένη, καθώς όλοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους, δημιουργεί δυσκολίες που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Εάν για παράδειγμα ένα λεωφορείο ( γραμμή 608 ) που θα βγει από το Α/Σ του Ελληνικού και θα πρέπει να πάει στην αφετηρία στο Γαλάτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω δεν είναι εφικτό να φτάσει σε 30΄ ιδίως αν στην σειρά που βρίσκεται στο Α/Σ είναι και τελευταίο !>>

<< Επίσης θα πρέπει οι επιβάτες να γνωρίζουν ότι όταν η Γ.Σ.Ε.Ε έχει προκηρύξει 24ωρη και το συνδικάτο στάση εργασίας, ο κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα  να τηρήσει την απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε ως ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο καλυπτόμενος από αυτή, άσχετα εάν το σωματείο του έχει προκηρύξει στάση εργασίας, επίσης έχει και το δικαίωμα να δηλώσει την απόφασή του αυτή στη εταιρία ως και την τελευταία στιγμή ή και καθόλου ! 

Για τον λόγο αυτό, τις ημέρες αυτές υπάρχουν και αρκετές ελλείψεις διότι μένουν ανεπάνδρωτες βάρδιες με συνέπεια τον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής των επιβατών στις στάσεις.

Οι επιβάτες συχνά επιτίθενται στους οδηγούς διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν τηρείται η απόφαση του συνδικάτου ( δηλαδή αντί για στάση εργασίας πολλοί κάνανε 24ωρη )  αλλά και για τις καθυστερήσεις, ενώ θα πρέπει εκείνη την στιγμή να σκεφτούν,  ότι επιτίθενται σε έναν εργαζόμενο όπως είναι και οι ίδιοι, ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα και ιδίως είναι αυτός που τήρησε την απόφαση του συνδικάτου του και όχι της Γ.Σ.Ε.Ε >> !

Να σε ενημερώσουμε φίλε επιβάτη ότι η ασφάλεια του οδηγού είναι αυτή που διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνησή σου!

Λόγο της ελλιπής ενημέρωσης ο κόσμος δεν γνωρίζει τι γίνεται στις συγκεκριμένες ημέρες και εδώ θα πρέπει και η Ο.ΣΥ αλλά και ο Ο.Α.Σ.Α να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε με δελτία τύπου και στα ΜΜΕ να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για να αποφεύγονται διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών και επιβατών.

Επίσης μπορούν να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό μέσω των στάσεων τηλεματικής καθώς είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσες βάρδιες λείπουν σε κάθε γραμμή.

Θα πρέπει λοιπόν φίλε επιβάτη να γνωρίζεις ότι τις ημέρες αυτές η στάση εργασίας των λεωφορείων γίνεται με σκοπό την μετακίνηση των απεργών προς τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ειδάλλως θα υπήρχε και για τα ΜΜΜ 24ωρη !

Ελπίζουμε να σας λύσαμε μερικές απορίες σχετικά με το τι γίνεται τις συγκεκριμένες ημέρες ώστε να αποφευχθούν οι επιθέσεις προς τους οδηγούς αστικών λεωφορείων οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες  για να εκτελέσουν το συγκοινωνιακό έργο προς όφελος του επιβατικού κοινού.  

citybusdrivers