Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τα εκκαθαριστικά μας είναι εδώ και διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα τύπου << και απεργούν και πληρώνονται >> !!!



Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να στρέψει μία κυβέρνηση την μία κοινωνική ομάδα εναντίον κάποιας άλλης και να επηρεάσει την κοινή γνώμη προσπαθώντας να πετύχει τους σκοπούς της, αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια βάζοντας τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να « φαγωθούν » με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα  ! 


Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν είναι να τους διασύρει λέγοντας διάφορες ανακρίβειες ιδίως σε ότι αφορά το μισθολογικό κομμάτι όπου πονάει και περισσότερο καθώς στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα οι συνθήκες εργασίας δεν είναι καθόλου καλές και υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων ... χαμηλοί μισθοί, ανασφάλιστη εργασία κτλ.

Για να διασύρει κάποιος τους εργαζόμενους μιας ΔΕΚΟ με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της χρειάζεται και τα ανάλογα εργαλεία όπου θα αναμεταδίδουν τις ψευδές ειδήσεις ... αυτά δεν είναι άλλα από τα ΜΜΕ !!! 

Φυσικά και δεν γίνεται διασταύρωση στοιχείων όπως για το θέμα των ημερών για τις συγκοινωνίες της Αθήνας, που διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι  « και απεργούν και πληρώνονται » !!! 

Όπως είναι φυσικό ο απλός πολίτης εξαγριώνεται καθώς δεν έχει μέσο να μετακινηθεί και στρέφεται εναντίων των εργαζομένων στα ΜΜΜ και κάποια στιγμή λόγο αγανάκτησης αναζητεί την ιδιωτικοποίηση για να « πληρώσουν » οι εργαζόμενοι που τους πληρώνουν για να κάθονται και να πίνουν καφέ !!!

Εμείς, (η ομάδα του citybusdrivers) ως οδηγοί στην Ο.ΣΥ με όση δύναμη στην επικοινωνία διαθέτουμε τους δείχνουμε τα εκκαθαριστικά μας και τους διαψεύδουμε για μία ακόμη φορά, 57,30 βάζει στα ταμεία το κράτος από μία ημέρα απεργίας από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο συν ότι ο εργαζόμενος χάνει και το ένσημο του ΙΚΑ, το ίδιο γίνεται και στην στάση εργασίας έχουμε περικοπή ωρών ανάλογα με την βάρδια του κάθε εργαζόμενου ...


* Για ευνόητους λόγους έχουμε σβήσει τα στοιχεία του εργαζόμενου και περικόψει το εκκαθαριστικό.
* Λόγω ένταξης στο νέο μισθολόγιο δεν εκδίδονται εκκαθαριστικά ... όταν τα πάρουμε θα σας δείξουμε και τα καινούργια ...

Ακούστηκε επίσης και κάτι άλλο, ότι οι εργαζόμενοι βάζουν ρεπό την ημέρα της απεργίας !!! Το ακούσαμε και αυτό !

Οι εργαζόμενοι στην Ο.ΣΥ γνωρίζουν τα ετήσια ρεπό τους από την πρώτη ημέρα του χρόνου, καθώς είναι κυλιόμενα, δηλαδή αν ξεκινήσει με ρεπό την Πέμπτη - Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα θα έχει Παρασκευή - Σάββατο την μεθεπόμενη Σάββατο - Κυριακή και ούτω καθ΄εξής, επίσης υπάγονται σε αρκετές ομάδες ρεπό ανάλογα τον προγραμματισμό της εταιρίας !

Γι ΄αυτό το λόγο  αν προκηρύξει το συνδικάτο τους απεργία κάποια ημέρα, φυσικά και θα πέσει στο ρεπό κάποιον εργαζομένων ... εμείς τους λέμε ας ψάξουν αλλού για  « κόλπα » όπως τα λένε και ας αφήσουν ήσυχους τους εργαζόμενους των λεωφορείων που καθημερινά βάζουν πλάτη για να εκτελεστεί το συγκοινωνιακό έργο ...  365 ημέρες τον χρόνο, επί 24ωρης βάσης, Κυριακές και Αργίες ...


* Δείτε παρακάτω περικοπή ωρών σε στάση εργασίας

  Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

  Δείτε την περικοπή ωρών λόγω στάσης εργασίας


* Ενημερώθηκε 20/02/2018
Citybusdrivers