Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Συγχώνευση των λεωφορειακών γραμμών 164 & 165 ... όλα στην πλάτη των οδηγών


Από 1/3/2017 έχει γίνει συγχώνευση των λεωφορειακών γραμμών 164 & 165.

Οι συνάδελφοι κατά την έναρξη της βάρδιας τους θα πρέπει να ελέγχουν το καρτελάκι δρομολογίων για να μην δημιουργούνται προβλήματα κατά την εκτέλεση των δρομολογίων.

Αρκετά ήταν τα παράπονα συναδέλφων όπου ξαφνικά ενώ είχαν βάρδια στο 164 είδαν ότι θα πρέπει να εκτελέσουν και δρομολόγια στο 165 όταν καμία ενημέρωση - ανακοίνωση δεν υπήρχε από το γραφείο κίνησης τουλάχιστον εμφανής για την συγχώνευση των λεωφορειακών γραμμών !

Επίσης δεν θεωρούμε σωστό κατά τις διακεκομμένες βάρδιες (κατσαρές) το τελευταίο δρομολόγιο να γίνεται 165 καθώς συχνά στο κέντρο δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση με κίνδυνο οι οδηγοί να μην σχολάσουν  στην ώρα τους ( να επισημάνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί καθυστέρηση ), όμως, είναι αρκετά ψυχοφθόρο να εκτελείς τοπικά δρομολόγια και κατά το σχόλασμα να σε δρομολογεί κυκλικό μέχρι κέντρο δηλαδή την διπλάσια διαδρομή γνωρίζοντας ότι το δρομολόγιο βάση κανονισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί και πολλές φορές οι καθυστερήσεις μόνο να κάνεις τον κύκλο της πλατείας Συντάγματος χρειάζεται μισή ώρα !

Κατά την γνώμη μας θα ήταν ποιο σωστό τα δρομολόγια του 165 να γίνονται από κανονικές βάρδιες και όχι κατσαρές ή στην αρχή της ανάληψης βάρδιας των κατσαρών και όχι κατά την λήξη.

Αυτό έχει ως συνέπεια την εξάντληση των οδηγών στις συγκεκριμένες βάρδιες λόγω των ιδιαιτερωτήτων αυτών όπου ξεκινάνε ανάληψη της βάρδιας άγρια χαράματα και τελειώνουν το απόγευμα ! Δηλαδή συμπληρώνουν 12ωρο αν σχολάσουν κανονικά !

Καλά θα είναι οι αρμόδιοι κατά τον προγραμματισμό των βαρδιών να λαμβάνουν υπόψιν και τον εργαζόμενο οδηγό ο οποίος μεταφέρει ανθρώπινες ζωές !

Αρκετή πλάτη έχει βάλει ο οδηγός όταν εκτελεί ήδη παραπάνω δρομολόγια σε κάθε βάρδια από το 2011 και μετά και εκτός αυτού λόγω των ανεπάνδρωτων βαρδιών όπου τροποποιείται και ο χρόνος διαδρομής του κάθε δρομολογίου (φυσικά μειώνεται) να εργάζεται και για την βάρδια που λείπει καθώς μεταφέρει και τους επιβάτες του δρομολογίου της κομμένης βάρδιας !

Η εταιρία με την πλάτη των οδηγών κερδίζει :
  • από τις διακεκομμένες βάρδιες
  • από τις αλλαγές βάρδιας στη μέση της διαδρομής (δηλαδή σε κάποια στάση )
  • από τα επιπλέον δρομολόγια που πρόσθεσαν σε κάθε βάρδια μετά την συγχώνευση ν.3920/11
  • από τις ανεπάνδρωτες βάρδιες οι οποίες καλύπτονται από το υπάρχων προσωπικό μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής των δρομολογίων τους 

Να μην πιάσουμε και τις εργασιακές συνθήκες (κυκλοφοριακό, χώροι αναμονής, τουαλέτες κτλ.) γιατί θα γράφουμε τρεις μέρες ...

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι οδηγοί είναι οι ποιο χαμηλά αμειβόμενοι στην εταιρία ανάλογα την εργασία που προσφέρουν  ...  επειδή εκκρεμεί και η ΣΣΕ !!! 


citybusdrivers