Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Λεωφορείο ο τρόμος!


Κατεστραμμένο τρόλεϊ στα Εξάρχεια. Μικρή φωτό: Ο κ. Γιώργος είναι ένας από τους οδηγούς που είδαν τους κουκουλοφόρους να εισβάλλουν στο λεωφορείο του
Κραυγή αγανάκτησης από οδηγούς και επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών μετά τις επιθέσεις από ομάδες κουκουλοφόρων σε τρόλεϊ και λεωφορεία

Εφιαλτικές στιγμές χωρίς την παραμικρή βοήθεια ζουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι του μεροκάματου και του μόχθου, που γίνονται έρμαια στις επιθέσεις ομάδων κουκουλοφόρων, οπλισμένων με βαριοπούλες και σφυριά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Οι συγκεκριμένοι δηλώνουν «αντιεξουσιαστές» και εφορμούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταστρέφοντας τα ακυρωτικά μηχανήματα που αποτελούν δημόσια περιουσία, με το πρόσχημα ότι επιδιώκουν ελεύθερες μετακινήσεις για όλους!

Οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ βιώνουν στιγμές πανικού από τις επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τους κατεβάζουν με το ζόρι από τα οχήματα για να τα λεηλατήσουν, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και να... καταδιώξουν λεωφορείο!
Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα οι χιλιάδες επιβάτες όλων των μέσων ζουν καθημερινά με την ανησυχία μήπως δεχτούν επίθεση.

Στιγμές αγωνίας

Ωστόσο, αυτοί που έχουν βιώσει εφιαλτικές στιγμές τους τελευταίους μήνες είναι οι οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών. Η «Espresso» βρέθηκε στην αφετηρία των λεωφορείων στου Ζωγράφου και συνομίλησε με οδηγούς και επιβάτες που είχαν την ατυχία να περάσουν στιγμές αγωνίας ακόμη και για τη ζωή τους, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με καλυμμένα πρόσωπα οργισμένων νεαρών που κράδαιναν επικίνδυνα εργαλεία.

«Φωνάζουμε την Αστυνομία, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Μπαίνουν μέσα και χαλάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα. Κολλάνε αφίσες. Ο τρόμος είναι μεγάλος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει καθένας μέσα στο μυαλό του. Μου έχουν πει μία φορά να μαζέψω τα πράγματά μου και να βγω από το λεωφορείο. Αστυνόμευση, παιδιά, αυτό είναι το πιο βασικό» λέει ένας οδηγός λεωφορείου που έχει δεχτεί επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Για οδηγούς και επιβάτες κυρίως οι γραμμές που διασχίζουν τα Εξάρχεια αποτελούν δυνάμει... πεδίο μάχης! Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός οδηγού που είδε τους κουκουλοφόρους να εισβάλλουν στο αστικό λεωφορείο που οδηγούσε. «Παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν ένα ακυρωτικό μηχάνημα, το οποίο πληρώνουμε εγώ και όλοι μας. Εχω γίνει στόχος επίθεσης για να μου σπάσουν το λεωφορείο. Αναγκαζόμαστε να περνάμε έξω από τα Εξάρχεια μετά τις 5 το απόγευμα!» τονίζει ο κ. Γιώργος και συνεχίζει αγανακτισμένος: «Το κράτος ανέχεται κάποιους ανθρώπους που δεν πρέπει να ανέχεται».

Οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων, τόσο σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού όσο και σε αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Τελευταίο περιστατικό ήταν η επίθεση αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ακόμη μία φορά διέλυσαν ολοσχερώς τα μηχανήματα.

Αγρια καταδίωξη οχήματος στου Ζωγράφου

Η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα απίστευτο συμβάν που ακολούθησε μια απόπειρα επίθεσης σε μέσο μαζικής μεταφοράς τον περασμένο Φεβρουάριο, στην αφετηρία στου Ζωγράφου. Τότε μια ομάδα νεαρών προσπάθησε να εισβάλει σε ένα λεωφορείο για να καταστρέψει τα ακυρωτικά μηχανήματα. Ωστόσο, ο έμπειρος οδηγός αντιλήφθηκε γρήγορα την πρόθεσή τους και έκλεισε τις πόρτες, βάζοντας ταυτόχρονα μπροστά το όχημα.


«Ο οδηγός έφυγε, αλλά οι αντιεξουσιαστές τον κυνήγησαν και έσπασαν με ένα σφυρί την πίσω πόρτα!» περιγράφει ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Νίκος Πετρόπουλος και προσθέτει: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί μπαίνουν μέσα κρατώντας βαριοπούλες και τρομοκρατούν τον κόσμο και τους οδηγούς. Στου Ζωγράφου είχαν κατεβάσει τον κόσμο, είπαν στον οδηγό πως δεν θα πειράξουν κανέναν και κατέστρεψαν με μια βαριά τα ακυρωτικά μηχανήματα».