Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χάθηκε ένα δρομολόγιο, δε χάθηκε η ανθρωπιά !!!



Ο οδηγός λεωφορείου Στέλιος Μιχαλόπουλος δεν άκουσε τις εντολές του σταθμάρχη και δεν συνέχισε το δρομολόγιο του στη γραμμή 845 Πειραιάς - Ελευσίνα.

Το Σάββατο 18/3 σταμάτησε και περίμενε την αστυνομία για να βοηθήσει τον 82χρονο πάσχοντα από μια μορφή ανοίας Π.Κ, να γυρίσει πίσω στο σπίτι του στην Καλλιθέα.

Περίμενε στο Περιστέρι για μια ώρα, αφού κατάλαβε ότι αυτός ο “καλοντυμένος” άνθρωπος χρειάζονταν βοήθεια. Επιβιβάστηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και ήθελε να πάει στο Μενίδι. 
Ο Στέλιος του εξηγούσε ότι είναι σε λάθος λεωφορείο. Πήγε Ελευσίνα και γύρισε πίσω στο Πειραιά. Επέμενε να θέλει να πάει στο Μενίδι. Σε μια στιγμή κατέβηκε από το λεωφορείο και δεν πρόλαβε να ξεκινήσει όταν ξανανέβηκε σε αυτό.

Όταν διαπίστωσε ο Στέλιος ότι αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται άμεσα βοήθεια, ακινητοποίησε το λεωφορείο στη διασταύρωση Θηβών και Καβάλας, περιμένοντας την αστυνομία. Όση ώρα την περίμενε προσπαθούσε να ηρεμήσει τον ηλικιωμένο κύριο, αφού είδε ότι έψαχνε να βρει τρόπο, παρά την ηλικία του, να βγει από το λεωφορείο.

Μετά δυο ώρες η αδερφή του Π.Κ παραλάμβανε τον αδερφό της από το Β´Α/Τ Περιστερίου, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι που έμενε στη Καλλιθέα, κοντά στον ιππόδρομο. 
Ήταν μεγάλη η χαρά του Στέλιου γιατί βοήθησε έναν άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, και ανακουφίστηκαν οι συγγενείς του.

Ταυτόχρονα όμως ένιωθε και πειραγμένος από την συμπεριφορά του προϊσταμένου, αφού αντιμετωπίστηκε για μια ακόμη φορά με προκατάληψη και εχθρότητα όπως έχει αντιμετωπιστεί και παλαιότερα σε άλλες περιπτώσεις. 

“Μου μίλησαν άσχημα”είπε και “με απείλησαν με αναφορά αν χαθεί το δρομολόγιο”. “Αλλα και αυτοί, που να ξέρουν τι τράβηξα «δυο ώρες και»” συμπληρώνει, δικαιολογώντας εν μέρει τη συμπεριφορά τους που κρίνεται υπερβολική, ακόμη και σε στενά υπηρεσιακά πλαίσια.