Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΟΣΥ: Αποζημιωνόμαστε για κάθε κατεστραμμένο τρόλει, τι λέει ο ΟΑΣΑ για τις ζημιές


Με χρηματική αποζημίωση αντιμετωπίζεται το πρόσφατο θέμα των εμπρησμών σε λεωφορεία-τρόλει αλλά και στα ακυρωτικά μηχανήματα σε οχήματα και σταθμούς.


 Αυτό σύμφωνα με απάντηση που δίνουν οι ΟΑΣΑ-ΟΣΥ σε σχετική ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τους βανδαλισμούς στις Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΟΣΥ, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, από εμπρησμούς σε τρόλει τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο η εταιρεία είτε έχει αποζημιωθεί από Ασφαλιστική εταιρεία, είτε είναι σε διαδικασία αποζημίωσης.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η διαφορά αποζημίωσης μεταξύ λεωφορείων και τρόλει. Στις αποζημιώσεις για τα τρόλει τα ποσά κυμαίνονται από 130.000 μέχρι 300.000 ευρώ ενώ για τη μία περίπτωση εμπρησμού λεωφορείου, η αποζημίωση που δόθηκε ήταν μόλις 15.000 ευρώ.

Αποζημιώσεις δόθηκαν από ασφαλιστικές εταιρείες και για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων. Από την πλευρά του ο ΟΑΣΑ σε αντίστοιχο έγγραφο, ενημερώνει πως για τους βανδαλισμούς που έχουν υποστεί τα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, υπάρχει ασφάλεια άρα και αποζημίωση ενώ αναφέρει πως "ο δε ΟΑΣΑ αποζημιώνει τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (του έργου) κατά την περίοδο λειτουργίας, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των επιμέρους συστημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα δε ποσά από τα μηχανήματα που βανδαλίστηκαν εκκρεμούς λόγω της διαδικασίας αποτίμησης τους από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τέλος, σε σχέση με την καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, που υπογράφει το έγγραφο, αναφέρει πως "οφείλεται στο γεγονός πως κατά την κατάρτιση των προδιαγραφών του έργου δεν είχε ληφθεί μέριμνα για σημαντικά θέματα όπως συνοδά έργα και ενδεικτικά αναφέρει τη διασύνδεση των συστημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τα συστήματα ασφαλείας των σταθμών Μετρό με κόστος 3,5εκ.ευρώ.


Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com