Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο την Πρωτομαγιά 2017 από έναρξη έως 08:00 π.μ.




Στάση Εργασίας την Πρωτομαγιά 2017 από έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00 π.μ. - Συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος


  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
  Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και την ευρύτερη περιοχή.
  Οι ανταγωνισμοί μεταξύ μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων για την ανακατανομή γεωστρατηγικών θέσεων έχουν προκαλέσει, τα τελευταία χρόνια, αιματηρές συρράξεις και ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς.
  Είναι σαφές ότι οι ψυχροπολεμικοί σχεδιασμοί και οι πόλεμοι, ακόμα και με θρησκευτικό μανδύα, στρέφονται ουσιαστικά ενάντια στους λαούς και εξυπηρετούν μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, που επιδιώκουν το κέρδος σε βάρος των ανθρώπινων ζωών.
  Στην χώρα μας αυτή την ανθρωποθυσία σε μια άλλη, αλλά εξίσου βίαιη και σκληρή μορφή την βιώσαμε και την βιώνουμε εδώ και 7 χρόνια, προκειμένου τα αδηφάγα τοκογλυφικά συμφέροντα να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μέσα σε αυτή τη παγκόσμια κρίση.
  Όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε βαθιά ύφεση, τρομακτική ανεργία, βαθιά λιτότητα, υποτίμηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας.
  Γνωρίζουμε την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταπάτησης κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και τις προσπάθειες διάλυσης του θεσμού των ελεύθερων διαπραγματεύσεων
  Καθημερινά χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην πλήρη φτωχοποίηση και εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό σε κοινωνικά συσσίτια ενώ η κοινωνία ισοπεδώνεται.
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Ιστορικά έχει αποδειχτεί και επιβεβαιώνεται και πάλι ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης υπάρχει μεγάλη έξαρση του ατομικισμού, της απογοήτευσης και της οργής, που οδηγούν σε ενίσχυση φασιστικών φαινομένων.
  Είναι επίσης γνωστό ότι ο φασισμός δεν έχει να δώσει τίποτα θετικό στον εργαζόμενο.
  Γι’ αυτό, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα, τη μαζική δράση και τους ενωτικούς αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι δανειστές και κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν απροκάλυπτα.
 √ Δεν χρειάζεται να αναζητούμε τιμωρητικούς… Μεσσίες και να ψάχνουμε ατομικές λύσεις επιβίωσης.
 √ Δεν πρέπει να ψάχνουμε ενόχους σε εργάτες άλλων εθνικοτήτων, που κάποτε ήταν από τα ληστρικά μεγάλα συμφέροντα, ευπρόσδεκτοι ως φθηνά χέρια και τώρα έχουν γίνει… βάρος.
 → Μοναδική ΕΛΠΙΔΑ αντίστασης απέναντι στην επίθεση κατά των εργαζόμενων είναι οι ΑΓΩΝΕΣ των ίδιων των εργαζόμενων και του κόσμου της εργασίας συνολικά.
 → Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε νέο μέτρο, που μας μειώνει το εισόδημα, καταργεί δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι το μοναδικό ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ για όλη την κοινωνία.
  Γι’ αυτό, η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει:
   • Να γίνει αφετηρία νέων αγώνων.
   • Να γίνει ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.
  Όλοι μαζί τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Συμμετέχουμε με Στάση Εργασίας την Πρωτομαγιά 2017 από έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00 π.μ. Συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας


Ε. Ρενιέρης              Π. Κοντόγιαννης