Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Στάση εργασίας στα Λεωφορεία και Τρόλει στις 13 Ιουνίου 2017




Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα Λεωφορεία και Τρόλει την Τρίτη 13 Ιουνίου από 11:00 έως 17:00 λόγω Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Κοινή ημερομηνία και ώρα  για στάση εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις είχαν αποφασίσει τα σωματεία της ΟΣΥ σε συντονιστικό που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όπου για πρώτη φορά τα βλέπουμε σε κοινή γραμμή, να κάνουν πράξη το πρόγραμμα που αποφασίστηκε το οποίο επικυρώνεται σταδιακά και από τα ΔΣ των σωματείων ξεχωριστά.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ανησυχούν για την βιωσιμότητα και την προοπτική της εταιρίας, καθώς βλέπουν καθημερινά όλο και πιο έντονα την απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου. 

Η είσοδος στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, λεωφορεία καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, έλλειψη ανταλλακτικών, προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση, είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν, καθώς όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές των Σωματείων της ΟΣΥ σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υ.Υ.ΜΕ κ. Σπίρτζη δεν έγινε καμία αναφορά από μεριάς Υπουργείου στα παραπάνω θέματα όπου ήταν και ο κύριος λόγος της συνάντησης, παρά μόνο τους παρουσίασε ένα σχέδιο ΕΣΣΕ  για την οποία εκκρεμεί και η υπογραφή της και το οποίο στην ουσία αναιρεί όλη την διαπραγμάτευση ενός χρόνου, Διοίκησης και Εργαζομένων.

Τα σωματεία της ΟΣΥ σεβόμενοι το επιβατικό κοινό, πρόσφατα εξέδωσαν και ανακοίνωση όπου γίνεται μία σχετική ενημέρωση για τις καθυστερήσεις δρομολογίων όπου υπαίτιοι είναι οι Διοικήσεις ΟΑΣΑ και ΟΣΥ που κάνουν τον προγραμματισμό και καλούν το επιβατικό κοινό να μην ξεσπάει στους οδηγούς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν εντολές προϊσταμένων και να εφαρμόζουν το πρόγραμμα που τους δίνεται.

Επισημαίνουν επίσης την έλλειψη ανταλλακτικών όπου καθηλώνουν τα λεωφορεία στα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα αρκετές βάρδιες να ακυρώνονται και να υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις δρομολογίων.