Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τροποποίηση της Λ/Γ 235 μέχρι νεωτέρας λόγω παράνομων παρκαρισμένων



Με παρέμβαση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ τροποποιήθηκε από σήμερα η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 235 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ λόγω παράνομων παρκαρισμένων οχημάτων επί της οδού Γεωργίου Ζωγράφου.


Μετά το χθεσινό συμβάν όπου οδηγοί της λεωφορειακής γραμμής 235 επί τις οδού Γεωργίου Ζωγράφου, αρνήθηκαν να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κατεύθυνσης το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ τροποποίησε της παραπάνω λεωφορειακή γραμμή με κατεύθυνση από την πλατεία Γαρδένιας συνέχεια ίδια διαδρομή με την λεωφορειακή γραμμή 608 με τέρμα στο Νεκροταφείο Ζωγράφου μέχρι νεωτέρας.

Συνήθης φαινόμενο στην χώρα μας να χρησιμοποιούνται οι κεντρικοί δρόμοι ως parking για τα καταστήματα εμποδίζοντας την διέλευση των ΜΜΜ με συνέπεια για κάποιους λίγους να ταλαιπωρούνται χιλιάδες επιβάτες καθημερινά που δεν έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στις δουλειές τους.

Ο ΟΑΣΑ από την άλλη, ένας οργανισμός κοινής ωφέλειας με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ελλείμματα, έλλειψη προσωπικού και οχημάτων, χάνει εκτός από τον κοινωνικό του ρόλο και αρκετά έσοδα καθώς τα κενά δρομολόγια λόγω τις παράνομης στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδες και σε οδούς διέλευσης των λεωφορείων  εμποδίζουν την ομαλή εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Οι οδηγοί των λεωφορείων βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με το επιβατικό κοινό που αρκετοί από αυτούς βρίζουν τους οδηγούς για τις καθυστερήσεις, αδίκως και χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί λίγο πριν το λεωφορείο μεταβεί στις στάσεις.

Τρανταχτό παράδειγμα πριν λίγες μήνες στον Κορυδαλλό, όταν η Δημοτική αρχή βρήκε το σθένος και σε συνεργασία με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να τοποθετήσει πλαστικούς οριοδείκτες κατά μήκος της οδού Αθηνάς όπου η παράνομη στάθμευση ανάγκαζε τους οδηγούς αστικών λεωφορείων να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κατεύθυνσης με κίνδυνο να βρεθούν στο εισαγγελέα για να μπορέσει να πάει ο πολίτης στην δουλειά του.

Εκεί συνέβη το εξής απίστευτο, αλλά λογικό για την χώρα μας, τα συμφέροντα των καταστηματαρχών της περιοχής επικαλούμενοι αρχικά ότι έχει πέσει η δουλειά στα μαγαζιά τους, μπλόκαραν το έργο διότι όπως ισχυρίζονται πλέον τοποθετήθηκαν παράνομα οι πλαστικοί οριοδείκτες, ενώ δεν ήταν παράνομη η στάθμευση των ΙΧ ΄΄ πελατών ΄΄ τους κλείνοντας ουσιαστικά την λωρίδα κυκλοφορίας εμποδίζοντας την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, ενώ η διοίκηση της τροχαίας της περιοχής κατά ομολογία της αδυνατεί να αστυνομεύσει την περιοχή λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα συμφέροντα και εδώ στην λεωφορειακή γραμμή του 235 όπως και σε πολλές άλλες λεωφορειακές γραμμές σε άλλους δήμους είναι ακριβώς τα ίδια, όπου οι ίδιοι οι πολίτες εμποδίζουν την διέλευση των λεωφορείων με τους Δημάρχους να βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς από αυτούς εξαρτάται η επανεκλογή τους και δεν θέλουν να βρίσκονται σε κόντρα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ μετά το χθεσινό συμβάν, έχει αναλάβει πρωτοβουλία με συσκέψεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες με τους εμπλεκόμενους φορείς να λύσουν τέτοιου είδους  φαινόμενα ώστε να  προστατευθεί ο κοινωνικός ρόλος της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας.

 citybusdrivers