Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τα e-mail του κ. Βούρδα και οι απαντήσεις των Σωματείων ΟΣΥ ... Που στοχεύουν όλα αυτά ???




Μετά την νέα επιστολή που απεστάλη με e-mail από τον γ.γ του Υ.Υ.ΜΕ κ. Βούρδα σε συνδικαλιστές των σωματείων της ΟΣΥ, άμεση ήταν η απάντηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ 

Πρωτόγνωρες τακτικές βλέπουμε τελευταία από το Υ.Υ.ΜΕ με αποστολές e-mail από τον γ.γ του υπουργείου για την ΕΣΣΕ που ανέκαθεν διαπραγματευόταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την εκάστοτε διοίκηση της ΟΣΥ. 

Ο κ. Βούρδας, μετά από την συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα προεδρεία των σωματείων ΟΣΥ στις 22 Μαΐου, έχει ξεκινήσει μία επικοινωνιακή ΄΄ πολιτική ΄΄ στέλνοντας e-mail σε όλους τους συνδικαλιστές των σωματείων ΟΣΥ, απαξιώνοντας και ΄΄ παρακάμπτοντας ΄΄τα ΔΣ των σωματείων, όπου και γίνεται η ενημέρωση των μελών κάθε σωματείου.

Η τακτική αυτή σίγουρα δεν είναι τυχαία, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, προσπαθεί να στρέψει τα βλέμματα ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ενδιαφέρονται μόνο για την ΕΣΣΕ και όχι για τα μείζονα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, όπως η απαξίωση της Εταιρίας, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη ανταλλακτικών, ανανέωση στόλου, έλλειψη χρηματοδότησης, παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο προς Υπουργεία κ.α. και φυσικά και για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους όπως η διαπραγματεύσεις για την ΕΣΣΕ, άδειες προσωπικού που χρωστάει η εταιρία, υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων κ.α. τα οποία οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει εγγράφως στην Διοίκηση της εταιρίας

Δείτε το έγγραφο




Ο κ. Βούρδας ζητάει τις προτάσεις των Σωματείων και αυτό δείχνει ότι είτε δεν είναι ενημερωμένος είτε προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Όσο αναφορά για τις προτάσεις που αφορούν την ΕΣΣΕ έχει ένα δίκιο να μην τις γνωρίζει, καθώς όταν κατατέθηκαν οι προτάσεις από τα σωματεία δεν ήταν γ.γ του υπουργείου !

Τις θυμόμαστε όμως εμείς και φυσικά η Διοίκηση της ΟΣΥ και το Υπουργείο, όταν οι ίδιοι διέρρευσαν στην δημοσιότητα ότι ζητάμε πάνω από 35 εκ. ευρώ, καθώς είχαν κοστολογήσει και τις τρεις προτάσεις στις οποίες τους δόθηκαν, να επιλέξουν μία από αυτές.

Τελικά αν ο στόχος είναι να ακούγεται προς τα έξω μια διαπραγμάτευση ΕΣΣΕ και όχι τα πραγματικά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, θα ρωτούσαμε .... ΓΙΑΤΙ ??? 

Δείτε το πρόσφατο e-mail του κ. Βούρδα





Κι εδώ η απάντηση των Σωματείων