Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Αγανακτισμένο το επιβατικό κοινό της Λ/Γ 235 με τον Δήμο Ζωγράφου << καλά κάνανε οι οδηγοί >>




Αγανακτισμένο το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιούσε την λεωφορειακή γραμμή 235 ρίχνοντας τις ευθύνες στην Δήμαρχο Ζωγράφου και τους πολίτες που παρκάρουν παράνομα, για την τροποποίηση της γραμμής.


Αρνητικά σχόλια ακούμε καθημερινά από επιβάτες που χρησιμοποιούν τις λεωφορειακές γραμμές 235 & 608 για την δημοτική αρχή, ενώ πρώτη φορά ακούσαμε τόσο έντονα θετικά σχόλια για τους οδηγούς.

Οι επιβάτες τα έχουν βάλει με τη δήμαρχο και τους κατοίκους που παρκάρουν κλείνοντας τα λεωφορεία στερώντας το δικαίωμα της μετακίνησης με τα ΜΜΜ. 

Για παράδειγμα επιβάτες σήμερα στο 608 με το που έβλεπαν διπλοπαρκαρισμένο έλεγαν χαρακτηριστικά << να αυτά κάνουν παρκάρουν όπου θέλουν και μετά κόβονται οι γραμμές, καλά κάνανε οι οδηγοί αυτοί φταίνε όχι οι οδηγοί >>

Οι δήμαρχοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το κακό συγκοινωνιακό έργο καθώς αδιαφορούν για την συγκοινωνία,  προτιμούν να εξυπηρετούνται οι καταστηματάρχες και το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν περισσότερα λεωφορεία και συχνότερα δρομολόγια, δεν έχουν καταλάβει ότι τα δρομολόγια πολλές φορές δεν είναι συχνά διότι τα μπλοκάρουν οι ίδιοι οι πολίτες. 

Οι δήμαρχοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών καθώς όταν ζητούν από τον ΟΑΣΑ συγκοινωνία για να εξυπηρετηθούν οι δημότες τους θα πρέπει να συμβάλουν για την ασφαλή διέλευση των λεωφορείων καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε να μην παρεμποδίζονται από παράνομα παρκαρισμένα.

Οι πολίτες επίσης ευθύνονται, καθώς παρκάρουν όπου τους βολεύει για προσωπική εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τις μετακινήσεις των συμπολιτών τους οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να κινούνται με το αυτοκίνητο.

Από τις 18 Ιουνίου η λεωφορειακή γραμμή 235 τροποποιήθηκε με παρέμβαση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ καθώς παράνομα παρκαρισμένα για πολλοστή φορά είχαν κλείσει την λωρίδα κυκλοφορίας που κινούνταν το λεωφορείο της γραμμής.

Λίγες μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ΟΑΣΑ των εμπλεκόμενων φορέων ( ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ ) ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις όπως να τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες στην μέση, πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή, το οποίο δεν θα έφερνε αποτελέσματα, καθώς λόγω της στενότητας της συγκεκριμένης οδού και με την τοποθέτηση στα πλάγια, το λεωφορείο σε αρκετά σημεία του δρόμου δεν χωράει στην λωρίδα κυκλοφορίας και αναγκάζεται να πατάει πάνω στην διπλή διαχωριστική. Όπως καταλαβαίνετε αν είχαν τοποθετηθεί στη μέση το λεωφορείο δεν θα χωρούσε και θα αναγκαζόταν να πατήσει τους πλαστικούς οριοδείκτες.

Η απόφαση τελικά που πάρθηκε ήταν να τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες από τις δύο πλευρές του δρόμου όπου υπήρχε είδη απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ζωγράφου.

Κατόπιν ο Δήμος Ζωγράφου ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκαν οι οριοδείκτες, ο ΟΑΣΑ έκανε αυτοψία όμως τα πράγματα δεν ήταν όπως είχαν συμφωνηθεί, διότι σε πολλά σημεία του δρόμου δεν είχαν τοποθετηθεί οριοδείκτες από τις δύο πλευρές.

Ο Δήμος Ζωγράφου απειλεί με μηνύσεις τον ΟΑΣΑ και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ το οποίο επιμένει ότι μέχρι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα η λεωφορειακή γραμμή 235 δεν θα λειτουργήσει.

Και ενώ οι Δήμοι θα πρέπει να παρέχουν σταθερή υποδομή στην συγκοινωνία σε αφετηρίες/τέρματα όπως τουαλέτες, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και να διευκολύνουν την διέλευση των ΜΜΜ ... ζητούν και τα ρέστα !!!


citybusdrivers