Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Λ/Γ 314 : Πλήρης αδιαφορία από ΟΑΣΑ και ΟΣΥ για την σωστή εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου



Αδιάφοροι εντελώς η Ο.ΣΥ και ΟΑΣΑ για τις λεωφορειακές γραμμές, << στο έλεος του Θεού >>, οι οδηγοί ψάχνουν το τέρμα της γραμμής και δεν το βρίσκουν πουθενά. 


Η ELBISCO, εργοστάσιο που βρίσκεται στο Πικέρμι είχε ειδοποιήσει τον ΟΑΣΑ εδώ και αρκετούς μήνες ότι πρόκειται να επεκτείνει το εργοστάσιο και θα χρειαζόταν τον ιδιόκτητο χώρο όπου είχε παραχωρήσει για το τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΝΟΜ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ από 11/07/2017

Ο ΟΑΣΑ όπου σχεδίασε την τροποποίηση, είχε ενημερώσει την ΟΣΥ ( με καθυστέρηση ? ) για την εφαρμογή της απόφασης όπου θα έπρεπε να τροποποιηθεί η λεωφορειακή γραμμή 314 με την νέα ονομασία << ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛ/ΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ >> και το μήκος της διαδρομής να αυξάνεται κατά 11,3 χιλιόμετρα συνολικά, ωστόσο η ΟΣΥ δεν έκανε απολύτως τίποτα !

Η τροποποίηση της γραμμής περιλαμβάνει περαιτέρω στάσεις ( περίπου 11 ) επί της Λ. Μαραθώνος και το νέο ΤΕΡΜΑ της λεωφορειακής γραμμής επί της Χ. Σμύρνης στην Ραφήνα, όπου δεν είχαν τοποθετηθεί.

Σήμερα το πρωί ο οδηγός που εκτελούσε δρομολόγιο μπήκε στο εργοστάσιο καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση και εγκλωβίστηκε λόγω των έργων για την επέκταση του εργοστασίου της ELBISCO και με την βοήθεια υπαλλήλων του εργοστασίου μετά από αρκετές μανούβρες απεγκλωβίστηκε!  

Τα δρομολόγια σήμερα με εντολή της ΚΔΕ αφού ενημερώθηκε από τους οδηγούς, συνέχισαν την Λ. Μαραθώνος και με κατεύθυνση προς την Καλλιτεχνούπολη περίπου 3 χιλ. μακρυά από το παλιό ΤΕΡΜΑ σε μία διασταύρωση όπου σύμφωνα με πληροφορίες άκρως επικίνδυνη κάνουν αναστροφή!

Η ανευθυνότητα των αρμοδίων όπου έφερε αυτή την αναστάτωση, είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάνει ο χρόνος διαδρομής, να μην εκτελεστούν σωστά τα δρομολόγια και την ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών.

Όλα αυτά τελευταία στιγμή καθώς οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί από την ELBISCO αρκετό καιρό πριν, δεν φρόντισαν όπως θα έπρεπε και όπως αρμόζει σε μία εταιρία παροχής συγκοινωνιακού έργου όπως η ΟΣΥ να κάνουν αυτά που πρέπει ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην γραμμή! 

Και κάπως έτσι το όραμα και το σχέδιο του κ. Σπίρτζη για τις συγκοινωνίες πέφτει στο κενό, καθώς απ ότι φαίνεται οι επιλογές των Διοικήσεων των συγκοινωνιακών φορέων δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...