Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Το επιβατικό κοινό απαιτεί ενημέρωση για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια της ΟΣΥ



Σε καθημερινή βάση αρκετά είναι τα δρομολόγια τα οποία δεν εκτελούνται από την ΟΣΥ καθώς υπάρχουν προβλήματα όπως βλάβες, έλλειψη προσωπικού, κυκλοφοριακά προβλήματα κτλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το επιβατικό κοινό δεν ενημερώνεται ενώ υπάρχει η δυνατότητα μέσω της τηλεματικής να ενημερώσει τον επιβάτη για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια.

Γιατί το κέντρο τηλεματικής δεν ενημερώνει? Γιατί θα πρέπει ο οδηγός να απολογείται για τις καθυστερήσεις δρομολογίων και για το πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο δεν εκτελείται βάση προγράμματος του ΟΑΣΑ ?

Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα έλειπε το πρώτο δρομολόγιο των 5:15 της λεωφορειακής γραμμής 550 από Π. ΦΑΛΗΡΟ, ο οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο των 5:35 μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί δέχτηκε επίθεση από επιβάτες σε κάθε στάση, όπου χάρη στην ψυχραιμία του καθησύχασε τους επιβάτες, όπως ενημερώθηκε αργότερα το δρομολόγιο των 5:15 έλειπε λόγω βλάβης, οι επιβάτες ρωτούσαν << γιατί δεν το γράφει στις στάσεις >> να ξέρουν τι θα κάνουν, << θα χάσουμε τις δουλειές μας >> έλεγαν και έχουν απόλυτο δίκιο, ενώ αρκετοί ήταν οι δύσπιστοι που έλεγαν στον οδηγό ότι << εσύ είσαι το πρώτο δρομολόγιο και σε πήρε ο ύπνος >> οι περισσότεροι όμως επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον ΟΑΣΑ λένε στους οδηγούς να τους τα λέμε εμείς  ... μα αν μας άκουγαν θα μπαίναμε στην διαδικασία να τα λέμε από εδώ ? 

Τα ίδια γίνονται και σε άλλες γραμμές ενδεικτικά όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους πρόσφατα στο 304-305  στο 122 κτλ.

Και εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε, μπορεί ένας οδηγός να οδηγήσει με ασφάλεια όταν σε κάθε στάση δέχεται λεκτικές επιθέσεις για ευθύνες άλλων ακόμη και ύβρις για την οικογένειά του ?

Γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν αποσυμφορίζουν τους οδηγούς από λεκτικές επιθέσεις που αφορούν το συγκοινωνιακό έργο, γιατί δεν ενημερώνουν μέσω της τηλεματικής τους επιβάτες ...

Η ΟΣΥ θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψει το προσωπικό κίνησης ?