Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Χρ.Σπίρτζης: Σε βάθος η έρευνα για τις πρώην διοικήσεις του ΟΑΣΘ



Επίθεση στις προηγούμενες διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. "Πλέον δεν παίζουμε και αυτό το μήνυμα στέλνει η επιλογή Παππά" υπογράμμισε


Για απαράδεκτες και παράνομες συμβάσεις οι οποίες “έτρεχαν” στον ΟΑΣΘ και σε καμία δεν μπορούσαν να γίνουξν πλέον ανεκτές, μίλησε ο υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Δημήτρη Χατζηνικόλα.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης ο ΟΑΣΘ ήταν ένας οργανισμός που κατ' όνομα είχε ως αρμοδιότητα τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης. “Στην ουσία ήταν ένας μηχανισμός που εξυπηρετούσε την αναπαραγωγή συγκεκριμένων πολιτικών και προσώπων και σχημάτων στη Θεσσαλονίκης και στη Βόρεια Ελλάδα και εκεί βρήκαμε μία κατάσταση η οποία πριμοδοτούσε το ελληνικό δημόσιο με μηδενικούς στην ουσία ελέγχους με πολλά εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας” και συμπλήρωσε: “Ήταν φαινόμενα που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε. Υπήρχε μία επέκταση της σύμβασης που ψηφίστηκε από τη ΝΔ που ήταν απαράδεκτη και παράνομη. Η κινητή και ακίνητη περιουσία του οργανισμού θα περάσει στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. 

Έπρεπε να γίνονται διαγωνισμοί αλλά όλα γίνονταν με απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες εταιρίες, χωρίς να ελέγχεται ο οργανισμός. Τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη, έχουν βγει πορίσματα και έχουν κατατεθεί και στη βουλή. Δεν φτάνει η διαδικασία ελέγχου που κάναμε εμείς, πρέπει η έρευνα να πάει σε βάθος, να δούμε ποιες ήταν αυτές οι εταιρίες, τι ΄σχέση είχαν με τους μετόχους του ΟΑΣΘ, αν εμπλέκονται άλλα στελέχη της τοπικής κοινωνίας σε όλη αυτήν την ιστορία” ενώ για τον κ. Παππά είπε με νόημα:

“Κι αυτός είναι κι ο λόγος που μπήκε πρόεδρος ο κ. Παππάς. Η θέση δεν είναι άμισθη, ο κ. Παππάς θέλησε να είναι άμισθος. Είναι ένας γνωστός οικονομολόγος, ήταν πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου, είναι γνωστός για τη δράση του στον προοδευτικό χώρο. Δεν είναι ένας άνθρωπος που τοποθετήθηκε επειδή έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό. Τοποθετήθηκε στη θέση αυτή γιατί έπρεπε να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα παίξουμε, οτι δεν θα μπει ένας άνθρωπος που από σύμπτωση ή τυχαιότητα να έχει την παραμικρή σχέση με τα πλοκάμια του ΟΑΣΘ”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Σπίρτζη:






Πηγή