Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αιφνίδια επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Μαυραγάνη στο αμαξοστάσιο του Πειραιά


Επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννη Σκουμπούρη και την Πρόεδρο της ΟΣΥ Κα. Ζωή Γεωργίου. 


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υφυπουργός και τα στελέχη των διοικήσεων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, περιόδευσαν σε όλες τις επιμέρους εγκαταστάσεις και ειδικά στην επισκευαστική βάση και στα τμήματα των συνεργείων συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών των λεωφορείων που είναι και το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε προσωπικά με τους εργαζόμενους και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών των λεωφορείων.

Κατόπιν επισκέφτηκε το γραφείο κίνησης του αμαξοστασίου όπως και άλλα τμήματα των κεντρικών γραφείων της ΟΣΥ όπου ενημερώθηκε σχετικά.

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης παρουσία του κ. Σκουμπούρη και της Κα. Γεωργίου συζήτησε με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κ. Λ. Σκούλο, τον γενικό γραμματέα κ. Κ. Σιορίκη, όπως και τον πρόεδρο του Σωματείου Τεχνικών κ. Α. Ραυτόπουλο για όλα τα προβλήματα που αφορούν το συγκοινωνιακό έργο, στην συζήτηση παρευρίσκονταν επίσης και ο Διευθυντής του αμαξοστασίου Πειραιά κ. Δ. Τσακοπιάκος όπως και άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον πρόεδρο και γραμματέα του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ τέθηκαν σειρά από ζητήματα όπως μείωση συγκοινωνιακού έργου, έλλειψη προσωπικού (οδηγών και τεχνικών), ανταλλακτικά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναντιστοιχία του προγράμματος δρομολογίων το οποίο υπάρχει στο site του ΟΑΣΑ με αυτό που πραγματοποιείται στην πράξη με αποτέλεσμα πολλές φορές να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Ο κ. Μαυραγάνης υποσχέθηκε να κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να βγει το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων χωρίς προβλήματα, αλλά και για την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των οδηγών, επίσης ότι θα γίνει ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό σχετικά με τα δρομολόγια με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος ενώ συζητήθηκε να κατέβει το πρόγραμμα δρομολογίων από το site του ΟΑΣΑ από την στιγμή που δεν συμβαδίζει με τα εκτελεσθέντα δρομολόγια.

Μακάρι όσα υποσχέθηκε ο κ. Μαυραγάνης να γίνουν πράξη για το κοινό συμφέρον του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Αρκετά θετική κρίθηκε η παρουσία του κ. Μαυραγάνη σήμερα στο αμαξοστάσιο του Πειραιά καθώς διήρκησε πάνω από 5 ώρες, (ασυνήθιστο από υφυπουργό μέχρι σήμερα) ενώ φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των συγκοινωνιών καθώς έχει κάνει είδη τρεις επισκέψεις σε αμαξοστάσια της ΟΣΥ ( Ελληνικό, Π. Ράλλη και Πειραιά ) εντός 15 ημερών.