Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Γεροβασίλη: Σε λίγες ημέρες η λειτουργία της πλατφόρμας για την κινητικότητα




Σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων. 


Αυτό περιγράφει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θυμίζοντας ότι, όπως προβλέπει και η διαδικασία, όλες οι προσφερόμενες θέσεις θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 1.000 αιτήματα από φορείς της δημόσιας διοίκησης κυρίως Υπουργεία για πλήρωση κενών θέσεων μέσω της κινητικότητας, ενώ επιπλέον, η πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έχει συνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Απογραφής, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα με τα ήδη υφιστάμενα ηλεκτρονικά εργαλεία διοίκησης προσωπικού, σύμφωνα με την υπουργό.

Σχετικά με την αξιολόγηση, που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα, η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι παρά την αποχή που κήρυξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας «το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης».

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνοντας μεγάλη συμμετοχή. Τα δε μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πλευρές δείχνουν ότι ο κόσμος του Δημοσίου στο σύνολό του αναγνωρίζει το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης, παρά την αρχική δυσπιστία και επιφυλακτικότητα και παρά τις «ομόφωνες» αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων», λέει η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι σύντομα το ψηφιακό Δημόσιο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η Περιφέρεια αυτή «να καταστεί πρότυπο για το πώς μπορεί ένας τόπος να βγει από το περιθώριο της κρίσης και να μπει στο επίκεντρο της δημιουργίας».

Δείτε ( εδώ ) ολόκληρη τη συνέντευξη της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.