Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ερχεται πόρισμα – φωτιά για σαμποτάζ στην ΟΣΥ



Εκφοβισμό και πλήρη σύγχυση των εργαζομένων σε σχέση με τον τρόπο εργασίας τους καταγγέλλουν οι προϊστάμενοι βαρδιών - Τι λέει ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών στο Ραδιόφωνο 24/7


Της ΜΑΡΙΑΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Για «κατακόρυφη και αδικαιολόγητη αύξηση βλαβών στο σύνολο του στόλου των λεωφορείων» συγκεκριμένου αμαξοστασίου των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) από τον περασμένο Μάιο κάνουν λόγο εσωτερικές υπηρεσιακές αναφορές, στα στοιχεία των οποίων αναμένεται να στηριχθεί και το πόρισμα της εταιρίας που πρόκειται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Επισημαίνεται μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο «σύμφωνα με τις αναφορές προϊσταμένων όλων των βαρδιών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν προκύπτει έλλειψη ανταλλακτικών», ενώ γίνεται λόγος για «εκφοβισμό και πλήρη σύγχυση των εργαζομένων σε σχέση με τον τρόπο εργασίας τους».

Ήδη, όπως επεσήμανε προχθές στη Βουλή και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης η εταιρία έχει διατάξει έρευνα προσθέτοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες: «πώς δεν φτιάχνονται λεωφορεία στις βάσεις της ΟΣΥ, σε συγκεκριμένα αμαξοστάσια, ενώ υπάρχουν ανταλλακτικά διαθέσιμα, προκειμένου να σαμποτάρεται το έργο και ο αριθμός των λεωφορείων που εξυπηρετούν τους πολίτες» είχε σημειώσει ο υπουργός.

Την ίδια στιγμή με μηνύσεις και αγωγές αναμένεται να απαντήσουν και οι τεχνίτες της εταιρίας, καθώς οι αιχμές του κ. Σπίρτζη για ενδεχόμενο σαμποτάζ έχουν προκαλέσει αναταραχή στους κύκλους των εργαζομένων.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ για αδικαιολόγητη αύξηση βλαβών σε συγκεκριμένο αμαξοστάσιο, κατήγγειλε κυκλώματα στις αστικές συγκοινωνίες που λυμαίνονται επί σειρά ετών τον χώρο. Τόνισε ότι σύντομα θα ξεσκεπαστούν και θα λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται σε αυτά.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ που κυκλοφορεί