Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ATH.ENA TICKET : Οι παραλείψεις που ... κοστίζουν ! Τι δεν προβλέφθηκε από τους αρμόδιους ...




ATH.ENA TICKET ... Διαφορετικό κόστος, ίδιο χρώμα. Οδηγοί σε γραμμές αεροδρομίου και επιβάτες ψάχνονται ποιο είναι το σωστό, στα επικυρωτικά μηχανήματα δεν αναγράφεται η τιμή του εισιτηρίου.

Μετά από αναφορές οδηγών στις γραμμές αεροδρομίου αλλά και επιβατών, ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποιο είναι το μειωμένο και ποιο το ολόκληρο εισιτήριο, βρήκαμε σειρά από παραλείψεις που μπορούν να κοστίσουν, στον οδηγό, στον ΟΑΣΑ και στον επιβάτη !

Οδηγοί στα express αεροδρομίου 

Τα εισιτήρια που καλούνται να πουλήσουν οι οδηγοί λεωφορείων στις γραμμές του αεροδρομίου δεν ξεχωρίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν αρκετά χρήματα, καθώς είναι ολόιδια μεταξύ τους χωρίς να έχει προβλεφθεί να υπάρχει διαφορετικό χρώμα σε μειωμένο/ολόκληρο ή να αναγράφεται η τιμή πάνω σε αυτό.

Για παράδειγμα, αν ο οδηγός μπερδέψει τα εισιτήρια (μειωμένα και ολόκληρα) δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει και σε περίπτωση που του ζητηθεί ένα μειωμένο εισιτήριο αξίας 3.00 € να δοθεί ένα ολόκληρο αξίας 6.00 € με αποτέλεσμα ο οδηγός να χρεωθεί 3 € και να βάλει τα χρήματα από την τσέπη του, βέβαια μπορεί να γίνει και το αντίθετο, εσκεμένα ή όχι !

Επίσης στον οδηγό που πουλάει εισιτήρια δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να εκδώσει απόδειξη στον επιβάτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμφισβήτηση προς τον οδηγό από κάποιον ΄΄ περίεργο ΄΄ ότι δεν του έδωσε το αντίστοιχο εισιτήριο που πλήρωσε, έστω και απόδειξη να του δώσει ο οδηγός από αυτή που ο ίδιος πήρε από το εκδοτήριο, μπορεί να γίνει το λάθος στην επιλογή του εισιτηρίου.

Επιβάτες

Παράπονα υπάρχουν και από επιβάτες, καθώς όλα τα είδη εισιτηρίων ( μειωμένο, ολόκληρο, 24ωρο κτλ. )  που μπορεί να φορτιστεί το πολλαπλό εισιτήριο, δεν ξεχωρίζονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να μπερδεύονται και να επικυρώνουν μειωμένο εισιτήριο αντί ολόκληρο ή το αντίθετο, εσκεμένα ή όχι !

Παράδειγμα, αν κάποιος αγοράσει ένα εισιτήριο των 1.40 € και ένα των 0.60 € το οποίο θέλει να το χρησιμοποιήσει την επόμενη για το παιδί του, έως ότου να φτάσει στη στάση του λεωφορείου να έχει μπερδέψει τα εισιτήρια και να επικυρώσει το μειωμένης τιμής, με αποτέλεσμα σε τυχόν έλεγχο να βρεθεί εκτεθειμένος.

Αυτό συμβαίνει καθώς δεν προβλέφθηκε να ξεχωρίζονται τα εισιτήρια με κάποιον τρόπο και ότι τα επικυρωτικά μηχανήματα δεν δείχνουν την τιμή του εισιτηρίου παρά μόνο << Επιτυχής/SUCCESSFUL >>. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ αργότερα θα μπορείς στην οθόνη του επικυρωτικού μηχανήματος να δεις και το υπόλοιπο που έχει η κάρτα σου, όμως και πάλι δεν θα μπορείς να δεις την τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου που θα επικυρώσεις.

Κόστος για τον ΟΑΣΑ

Άνετα κάποιος θα μπορεί να κυκλοφορεί με εισιτήρια μειωμένης τιμής καθώς σε τυχόν έλεγχο ο επιβάτης θα αμφισβητήσει τον εκδότη παρά την απόδειξη, ότι ενώ πλήρωσε ένα εισιτήριο του 1,40 € του δόθηκε μειωμένο των 0,60 € , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Άνετα κάποιος θα μπορεί να αμφισβητήσει το οδηγό του λεωφορείου στα express αεροδρομίου, ότι ενώ πλήρωσε ολόκληρο εισιτήριο των 6.00 € του δόθηκε μειωμένης τιμής των 3.00 €.

Σίγουρα αυτά θα έπρεπε να προβλεφθούν, όμως όταν είμαστε συνηθισμένοι να τα κάνουμε όλα βιαστικά και στο πόδι, χωρίς φυσικά να ρωτάμε και κανέναν εργαζόμενο, δεν βαριέσαι << στην Ελλάδα βρίσκεσαι ... θα έλεγε κανείς !!! >>

Πάντως το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να λυθεί άμεσα !!!