Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Απέραντο parking οι αφετηρίες 040 & 843 στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά ! [ Έχει αγώνα σήμερα ... ]

«Έχει αγώνα σήμερα ! »


Απέραντο parking οι αφετηρίες λεωφορείων 040 & 843 στην Ακτή Ξαβερίου σχεδόν κάθε απόγευμα και όταν έχει αγώνα βόλεϊ.

Φωτογραφίες από επιβάτη σήμερα στις 17:00 όπως μας ανέφερε, αναδεικνύουν το χάλι που επικρατεί στην Ακτή Ξαβερίου από παράνομα παρκαρισμένα στις αφετηρίες των αστικών λεωφορείων 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ και 843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΑΜΑ καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν γυμναστήρια και κάθε απόγευμα στην προπόνηση ή τις ημέρες που έχει αγώνα βόλεϊ, οι αφετηρίες χρησιμοποιούνται ως parking από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους και φυσικά τους θεατές. 


Σαν κύριοι παρκάρουν και σαν κύριοι φεύγουν λες και είναι στην αυλή τους και φυσικά δεν σκέφτονται το που θα παρκάρουν τα λεωφορεία και που θα γίνει η ασφαλής αποβίβαση/επιβίβαση  των επιβατών, αφού οι ίδιοι έχουν την πολυτέλεια να έχουν το αυτοκινητάκι τους.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύση, καθώς βολεύονται διότι οι οδηγοί για να εκτελεστούν σωστά τα δρομολόγια και να έχει ο πολίτης έστω αυτή τη συγκοινωνία διακινδυνεύουν κάνοντας επιβίβαση/αποβίβαση εκτός στάσης.


Οι Δήμοι ούτε που ασχολούνται ενώ πολλές φορές συμβάλουν στο να μειώνονται οι χρόνοι διαδρομής σε πολλές λεωφ.  γραμμές, πιέζοντας τον ΟΑΣΑ να μην κάθονται τα λεωφορεία στις αφετηρίες καθώς δέχονται πολλά παράπονα κατοίκων για ηχορύπανση κτλ. 

Ο ΟΑΣΑ με την σειρά του δεν θα μπορούσε να αφήσει ανικανοποίητους τους << Άρχοντες >> της πόλης και μειώνει τους χρόνους διαδρομής με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην κάθονται ούτε λεπτό σε αφετηρίες και τέρματα, ενώ πολλές φορές οδηγούν ακόμη και πάνω από 4,5 ώρες συνεχούς οδήγησης που δεν επιτρέπεται βάση του κ.ο.κ και είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. 

Τελικά όλοι αναζητούν το λεωφορείο, αλλά κανείς δεν θέλει ούτε να το βλέπει !

Εμείς συνεχίζουμε να λέμε :
Θέλετε συγκοινωνία ? μαζέψτε τους !!!

Φωτογραφίες επιβάτη : Λευτέρης Κ.