Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου της Ο.ΣΥ εν ώρα υπηρεσίας, το << κουμπί πανικού >> ακόμα έρχεται ...




Εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε κίνδυνο βρίσκονται οι οδηγοί των λεωφορείων της Ο.ΣΥ Α.Ε καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με ξυλοδαρμούς είτε λόγω καθυστέρησης δρομολογίων είτε λόγω της αλητείας που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ένα νέο περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στη λεωφορειακή γραμμή Γ18 στο Πέραμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπου οδηγός της ΟΣΥ ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από νεαρούς.

Όπως μας είπε ο συνάδελφος, εκτελούσε δρομολόγιο από Ομόνοια προς Πέραμα και επί της Λ. Ειρήνης πριν μπει στην πλατεία όπου βρίσκεται το Σ. Μάρκετ Κρητικός, ίσως να ακούμπησε έναν καθρέπτη από παρκαρισμένο αυτοκίνητο καθώς προσπαθούσε να περάσει λόγω της στενότητας του οδοστρώματος, κάποιοι νεαροί κινήθηκαν στην πλευρά του οδηγού του έσπασαν το παράθυρο, τον καθρέπτη και χτυπούσαν το λεωφορείο, ο συνάδελφος φοβήθηκε για την σωματική του ακεραιότητα και προχώρησε ώστε να κερδίσει χρόνο για να καλέσει την αστυνομία, στην επόμενη στάση έπρεπε να κάνει αποβίβαση επιβατών καθώς και οι ίδιοι οι επιβάτες φώναζαν ότι έπρεπε να κατέβουν !

Κατά την αποβίβαση, οι νεαροί τον πρόλαβαν, μπήκαν μέσα στο λεωφορείο και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές και εξαφανίστηκαν, το αποτέλεσμα ήταν να του προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες και ο οδηγός να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι κατά την βάρδια τους, να είναι εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, πολύ δε περισσότερο να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ίδια η ζωή τους.


Το << κόκκινο κουμπί πανικού >> μετά από αρκετά περιστατικά ξυλοδαρμών οδηγών, δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία παρόλο που πριν ένα χρόνο διαφημίστηκε ως μία από τις προτάσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΣΑ, Γιάννη Σκουμπούρη, όμως έμεινε κι αυτό όπως πολλά άλλα στα λόγια και στα χαρτιά ... Το << κόκκινο κουμπί πανικού >> θα ειδοποιεί άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τυχόν επιθέσεις ή έκνομες ενέργειες μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς >>

Εάν οι αρμόδιοι είχαν φροντίσει αυτό το << εργαλείο >> να είναι σε λειτουργία, το πιθανότερο θα ήταν ο οδηγός να είχε γλυτώσει  ... αλλά και να αποτρέψει, γνωρίζοντας κάποιοι ότι υπάρχει !!!

Το << κόκκινο κουμπί πανικού >> λοιπόν, θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση της ομάδας ΔΊΑΣ σε μόλις λίγα λεπτά από την ειδοποίηση του οδηγού που βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν χρειάζεται να περιμένουμε το επόμενο θύμα ξυλοδαρμού ...

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα των οδηγών εδώ και αρκετά χρόνια, αυτό της κλειστής καμπίνας της θέσης του οδηγού, θα πρέπει να συζητηθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν καθώς τα περιστατικά επιθέσεων σε οδηγούς λεωφορείων συνεχώς αυξάνονται.

Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε και ένα παράπονο οδηγών, καθώς επικοινωνήσαμε με αρκετούς οδηγούς θύματα ξυλοδαρμών, μας είπαν ότι << ποτέ κανένας εκπρόσωπος της εταιρίας δεν παρευρέθηκε σε κάποιο από αυτά τα περιστατικά αλλά ούτε καν επικοινώνησε μαζί τους να ρωτήσει έστω και στα ψέματα πως είναι η υγεία τους, παρά μόνο όταν υπάρχουν υλικές ζημιές στο λεωφορείο για να τους πάνε την δικογραφία ώστε να κινηθούν κι αυτοί νομικά για την ζημιά στο λεωφορείο ! 
Οι μόνοι που έχουν επικοινωνήσει συναδελφικά και μόνο, είναι σταθμάρχες, τμηματάρχες και επόπτες κίνησης ... πάντα όμως υπάρχει εκπρόσωπος από το Συνδικάτο όπου τους συμπαραστέκεται και τους παρέχεται νομική κάλυψη μέσω του Συνδικάτου τους από τις εισφορές τους >> !!!