Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Διακοπή της συγκοινωνίας λόγω παράνομων παρκαρισμένων στον Πειραιά



Άλλο ένα περιστατικό στον Πειραιά στην οδό Τσαμαδού με παράνομα παρκαρισμένο όχημα σε οδό διέλευσης αστικών λεωφορείων.


Διακοπή της συγκοινωνίας σε λεωφορειακές γραμμές 049, Α1, 130, 217, 218, 229, Β1, 915, Ε90  που διέρχονται από την οδό Τσαμαδού στο κέντρο του Πειραιά είχαμε σήμερα το πρωί όταν παρκαρισμένο ΕΙΧ είχε παρκάρει παράνομα στη γωνία της Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου και Τσαμαδού λίγα μέτρα από την Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά. 

Η διακοπή ξεκίνησε στις 8:25 το πρωί μέχρι 9:25 περίπου, όπου ήρθε ο γερανός και το επιβατικό κοινό για μία ώρα υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία. 

Φυσικά όπως πάντα μετά από αυτή τη καθυστέρηση ο πρώτος οδηγός που θα πάει στη στάση θα τα ακούσει από τους επιβάτες καθώς για πολλούς τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος, αν δεν τον δείρουν κιόλας μιας και συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο οδηγός του παράνομου παρκαρισμένου εμφανίστηκε η τροχαία δεν τον άφησε να πάρει το αυτοκίνητό του και τον πήγανε στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του ποινικού κώδικα η παρακώλυση συγκοινωνίας επιβάλει ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη εάν η πράξη είχε σημαντική διάρκεια ...


Άρθρο 292 - Ποινικός Κώδικας - Παρακώλυση συγκοινωνιών

1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος.
2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη.


 

Φωτογραφίες Κ. Μαγκούτης