Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ολοκληρώνεται η διαδικασία φόρτισης του δωρεάν κομίστρου στις κάρτες ανέργων και ΑμεΑ. Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό.




Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να υλοποιηθεί το σταδιακό κλείσιμο και των πυλών των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό.


Για την εύρυθμη μετακίνησή τους, όσοι άνεργοι και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Ο Οργανισμός έχει διεκπεραιώσει, με επιτυχία, περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών των ΑμεΑ σηματοδοτεί την ολοκληρωτική μετάβαση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο συνοδεύεται από πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του είναι εξόχως ενθαρρυντικά, όπως αποδεικνύεται από τη διάθεση 950.000 προσωποποιημένων και απρόσωπων καρτών.

Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου καρτών ανέργων και ΑμεΑ στα αυτόματα μηχανήματα

Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard), καλούνται να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:


1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

*Τα ανωτέρω βήματα σε οπτική μορφή ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ