Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σε εξέλιξη η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ Α.Ε από συνδικαλιστές



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ Α.Ε από συνδικαλιστές οι οποίοι δεν αποχωρούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Από τις 9:00 το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα, συνδικαλιστές από όλα τα σωματεία της Ο.ΣΥ παρευρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας με στόχο να πληρωθούν οι λογοθεραπείες, παιδικοί σταθμοί και οι παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων για τις οποίες τα χρονικά περιθώρια πλέον στενεύουν και κινδυνεύουν αυτό το καλοκαίρι να μείνουν τα παιδιά χωρίς κατασκήνωση. 

Μετά από 37 χρόνια και για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι, είδαν στα εκκαθαριστικά τους, ότι η διοίκηση της Ο.ΣΥ δεν πλήρωσε το ποσό που αντιστοιχεί στο γάλα των εργαζομένων καθώς εδώ και μερικά χρόνια δίνονταν σε χρήμα αντί σε είδος όπως προβλέπεται.

Οι συνδικαλιστές των σωματείων της Ο.ΣΥ αντιδρούν επίσης και στο κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού, το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο που οι λεωφ. γραμμές εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων και όχι μόνο, λεωφ. γραμμές όπως το 608 Γαλάτσι - Ζωγράφου, Α7 Κάνιγγος - Κιφησιά, Α1 & Β1 προς Πειραιά, 304 & 305 Νομισματοκοπείο - Αρτέμιδα, 040 Σύνταγμα - Πειραιάς κ.α όπου με το κλείσιμο του αμαξοστασίου οι περιοχές αυτές, κινδυνεύουν την επομένη μέρα να μείνουν με λιγότερα λεωφορεία και η συχνότητα των δρομολογίων να αραιώσει ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία θα παρεμποδίσουν από αύριο κάθε διαδικασία που λειτουργεί υπέρ του κλεισίματος του αμαξοστασίου. Όπως λένε οι εργαζόμενοι, άσχετα την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν θα είναι αυτοί που θα κλείσουν και θα παραδώσουν το αμαξοστάσιο.

«Η μάχη που δεν κερδήθηκε είναι αυτή που δεν δόθηκε ...»