Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΟΣΥ: Προκλήσεις, δαπάνες και κινητοποιήσεις με φόντο το… Ελληνικό



Της Μαρίας Μόσχου
Τα πάνω – κάτω έχει επιφέρει στις οδικές συγκοινωνίες η απόφαση για κλείσιμο του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Οι δαπάνες εκτοξεύονται με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής από τη διοίκηση. 


Ο «κλεφτοπόλεμος» με τους εργαζόμενους καλά κρατεί ενώ οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται. Και ως αποκορύφωμα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση «σκαρφίζεται» βλάβες προκειμένου τα λεωφορεία να φύγουν από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού και να φτάσουν στα άλλα αμαξοστάσια.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες διοίκηση – εργαζόμενοι έχουν επιδοθεί σε ένα …  «παιχνίδι» για την μετακίνηση των λεωφορείων που έχει τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε περίπου ένα μήνα έχει αλλάξει δύο φορές ο διευθυντής του αμαξοστασίου στο Ελληνικό χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί το έργο τα μετακίνησης των λεωφορείων.

Η αποθήκη

Μετά από περίπου δύο μήνες που άρχισαν να έρχονται τα ανταλλακτικά ως αποτέλεσμα της συμφωνία για την οριστική παραλαβή λεωφορείων στο τέλος του 2017 η αποθήκη που τα υποδέχεται απέκτησε πλέον «ράφια».


Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το movenews.gr η κεντρική αποθήκη στο Ρέντη έχει ολοκληρωθεί ωστόσο το κλαρκ που πρέπει να μετακινήσει όλα τα ανταλλακτικά και να μπουν στην θέση τους εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης και η διοίκηση δεν διαθέτει τα χρήματα για την επισκευή του.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες στην αποθήκη ολοκληρώθηκαν μέσα σε διάστημα μίας περίπου εβδομάδας καθώς τα ανταλλακτικά που έφταναν με κοντέινερ εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν μοιραστεί στα αμαξοστασια.

Η διαγράμμιση

Πάνω από 17.500 ευρώ είναι η δαπάνη που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥ προκειμένου να γίνει διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης του αμαξοστασίου του Βοτανικού.

Η όλη διαδικασία πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και θα πρέπει να μεταφερθούν ορισμένα από τα λεωφορεία του Ελληνικού. Ωστόσο σύμφωνα με τους εργαζόμενους για να γίνει η συγκεκριμένη εργασία πρέπει το αμαξοστάσιο να αδειάσει, κάτι που είναι αδύνατο παρά τη μεταφορά ορισμένων λεωφορείων σε αμαξοστάσια των τρόλεϊ. Επίσης αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει δύι ειδικά μηχανήματα και μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη εργασία γινόταν από τους εργαζόμενους στην ΟΣΥ.

Σημειώνεται ότι με βάση απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια το έργο της διαγράμμισης έχει ανατεθεί στην εταιρεία ΔΑΣΚΑΛΟΣ Γ. & ΣΙΑ Ε.Ε. με δαπάνη 17.676,70 ευρώ με Φ.Π.Α.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 και αφορά μόνο το αμαξοστάσιο του Βοτανικού (Αμφιπόλεως και Αγ Πολυκάρπου)

Νέες στάσεις εργασίας

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τρίτη 19 Ιουνίου και Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 αντιδρώντας στο κλείσιμο του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων αναμένεται ως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 τα Λεωφορεία δεν θα κινούνται μεταξύ 11:00 π.μ. – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 10:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα γίνει ως τις 18:00.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας αφορούν όλες τις λεωφορειακές γραμμές, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων του Αεροδρομίου.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού.

Οι Τεχνικοί της ΟΣΥ με ανακοίνωσή τους επίσης προχωρούν σε στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και την Τρίτη 19 κι την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Τα σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση εργαζομένων την ερχόμενη Πέμπτη στα 12 και μισή του μεσημέρι έξω από ρα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ.

Σήμερα το πρωί αναμένεται και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα δύο Σωματεία για την μη τήρηση των όρων ασφαλείας και την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών κατά τη διαδικασία του κλεισίματος το αμαξοστασίου του Ελληνικού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να απαγορευτεί οποιαδήποτε πράξη για το κλείσιμο του αμαξοστασίου και για την παράνομη μετακίνηση εργαζομένων.

Πηγή