Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Από το facebook μάθανε οι εργαζόμενοι για την μετακίνησή τους σε άλλο αμαξοστάσιο



Για μία ακόμη φορά, η Διοίκηση της Ο.ΣΥ βρίσκεται χωρίς σχέδιο που να περιλαμβάνει οδηγίες προς τους οδηγούς για την μετακίνησή τους στα νέα αμαξοστάσια, από το facebook έμαθαν αρκετοί οδηγοί την μετακίνησή τους.


Εντάσεις έχει προκαλέσει στους οδηγούς η ανακοίνωση της Διοίκησης της Ο.ΣΥ που αναγράφονται τα ονόματα 83 οδηγών οι οποίοι θα πρέπει να μετακινηθούν έως τις 11 Ιουνίου από το Α/Σ του Ελληνικού στο Α/Σ της Ανθούσας. 

Έτσι απλά και χωρίς καμία προσωπική και επίσημη ενημέρωση, αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο Α/Σ του Ελληνικού η κατάσταση μετακίνησης οδηγών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ρεπό ή άδεια και δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται στο αμαξοστάσιο να δουν την ανακοίνωση, όπως και οι Διοικητικές υπηρεσίες (Υποδιεύθυνση κίνησης, Υποδιευθυντής και Τμηματάρχες) είναι κλειστές λόγω Σαββατοκύριακου !

Πάλι καλά που υπάρχει και το facebook και τα εργασιακά blogs και αρκετοί είδαν το όνομά τους ότι πρόκειται από Δευτέρα 11 Ιουνίου να μετακινηθούν σε άλλο αμαξοστάσιο. 

Επίσημα δεν έχει ενημερωθεί κανένας οδηγός και στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία οδηγία το πως θα γίνει αυτό. Αν δηλαδή θα ξεκινήσουν βάρδια από την Ανθούσα ή το Ελληνικό, από που θα παραλάβουν το λεωφορείο κτλ. φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υπηρεσιακά δρομολόγια που μεταφέρουν τους εργαζόμενους στην εργασία τους τις ώρες που δεν υπάρχει συγκοινωνία, δηλαδή κάποιος που παίρνει το υπηρεσιακό στις 4:00 τα χαράματα δεν θα γνωρίζει αν θα περάσει και που θα κατευθυνθεί. 

Η μετακίνηση αφορά εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν στο Β΄ κύκλωμα και ο προγραμματισμός των βαρδιών που τους  έχει δοθεί ως τις 24 Ιουνίου δεν προβλέπει μόνο τις γραμμές του κυκλώματός τους (κατά πλειοψηφία αρθρωτών λεωφορείων) αλλά και άλλων κυκλωμάτων που δεν θα εκτελούνται από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας.

Κανείς δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τηλεφωνικά τους εργαζόμενους καθώς πρόκειται για μόλις 83 οδηγούς και φυσικά όλα θα γίνουν τελευταία στιγμή και όπως πάντα θα επακολουθήσει το μπάχαλο που ελπίζουμε να μην επηρεάσει αρνητικά το επιβατικό κοινό.

Μάλιστα η Διοίκηση, μη λαμβάνοντας υπόψιν την οικογενειακή κατάσταση του κάθε εργαζόμενου και τόπο διαμονής του καλούνται στα τυφλά να αναλάβουν εργασία σε νέο αμαξοστάσιο ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το σχέδιο με τις λεωφορειακές γραμμές που τα δρομολόγια θα εκτελούνται πλέον από το αμαξοστάσιο Ανθούσας.

Ενδέχεται να αναλάβουν βάρδια την Δευτέρα κανονικά από το Α/Σ Ελληνικού και στην απογευματινή βάρδια να δοθεί εντολή να μεταφέρει το λεωφορείο στο Α/Σ Ανθούσας και πάλι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο και θα δημιουργήσει προβλήματα στου οδηγούς καθώς θα κληθούν να σχολάσουν 21 χιλιόμετρα μακρυά από εκεί που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους.

Η μεταχείριση των οδηγών δεν συνάδει με παλαιότερη ανακοίνωση της Διοίκησης που καλούσε τους εργαζόμενους να «βάλλουν πλάτη» ώστε να γίνει ομαλά η μετεγκατάσταση όπως το λένε ... 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 5 αρθρωτά λεωφορεία μετακινήθηκαν κρυφά την νύχτα στο αμαξοστάσιο Ανθούσας τα 3 με οδηγούς από το Ελληνικό και 2 φορτωμένα ...

Άγνωστο είναι και στις υπόλοιπες ειδικότητες (τμηματάρχες, σταθμάρχες, διοικητικοί, τεχνίτες) σε πιο αμαξοστάσιο θα πάνε ...

citybusdrivers