Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Ο.ΣΥ στο Υ. Μεταφορών για το Α/Σ του Ελληνικού ~ Δηλώσεις συνδικαλιστών [video]



Για μία ακόμη φορά ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, απέφυγε να συναντήσει τους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ. ~ Γ. Γραμματέας του υπουργείου : «είναι μνημονιακή δέσμευση, το αμαξοστάσιο πρέπει να κλείσει». 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν χθες οι εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες έξω από το Υπ. Μεταφορών με σκοπό να συναντηθούν με τον Υπ. κ. Σπίρτζη και να συζητήσουν ώστε να βρεθεί λύση για να μην κλείσει το Α/Σ του Ελληνικού.

Παρά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τις τελευταίες ημέρες με την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ Α.Ε αλλά και τις συνεχείς δράσεις στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού όπου εμπόδισαν να φύγουν λεωφορεία σε άλλο αμαξοστάσιο, την μοναδική δέσμευση που πήραν από μεριάς υπουργείου, ήταν η μνημονιακή δέσμευση που έχουν υπογράψει για το κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού, όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, «ο κ. Σπίρτζης απέφυγε για μία ακόμη φορά να συναντηθεί με τους εργαζόμενους» οι οποίοι διεκδίκησαν την είσοδό τους στο υπουργείο και τελικά συναντήθηκαν με τον γ.γ. τον κ. Βούρδα, ο οποίος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το Α/Σ του Ελληνικού θα κλείσει διότι είναι μνημονιακή δέσμευση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης, κατέθεσαν στον κ. Βούρδα όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με το κλείσιμο του αμαξοστασίου, ο οποίος δεν τους άφησε  περιθώρια και ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να κλείσει, ο πρόεδρος του Συνδικάτου επισήμανε ότι είναι δύσκολο να κλείσει καθώς θα βρει απέναντι όλη την κοινωνία και τους εργαζόμενους, τέλος ο κ. Βούρδας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συζητήσει τις προτάσεις που καταθέσανε, πράγμα στο οποίο ο πρόεδρος δεν δίνει και πολλές ελπίδες.

Παράλληλα ο προέδρος των τεχνικών Α. Ραυτόπουλος, δήλωσε ότι «ο κ. Σπίρτης λιποτάχτησε για μια ακόμη φορά από τα προβλήματα των επιβατών, εργαζομένων και εταιριών», ο κ. Βούρδας επανέλαβε αυτά που τους είχε πει η κ. Πέρκα, οι Διοικήσεις και όλοι τους ότι «θα είναι καταστροφικό αν κλείσει το Α/Σ του Ελληνικού, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε την υπογραφή μας» στο μνημόνιο το οποίο έχουν υπογράψει και να κλείσουν το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των υπόλοιπων συνδικαλιστών με την διαφορά από τον εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ Η. Γκιουλάκη, που άφησε να εννοηθεί ότι από τον Νοέμβριο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου αμαξοστάσιου στο οποίο θα εγκατασταθούν και τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Το γιατί όμως θα πάει προς ψήφιση από τον Νοέμβριο και όχι πριν 3 χρόνια που είχαν και στο πρόγραμμα την αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων, μάλλον θα μείνουμε με την απορία ...

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την δράση τους ενάντια στο κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού, την ερχόμενη Τρίτη έχουν καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και τους Δημάρχους των όμορων Δήμων σε Ημερίδα, ενώ θα προγραμματιστεί σύντομα και γενική συνέλευση των εργαζομένων ...















<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-120316255-1"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

  gtag('config', 'UA-120316255-1');
</script>