Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ : Το νέο μέτρο είναι πρόχειρο και θα μας γυρίσει μπούμερανγκ



Κατερίνα Καμπόσου
Προβλήματα από την πρώτη κιόλας μέρα της εφαρμογής του μέτρου για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής στα μέσα


«Πρόχειρο» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, το νέο μέτρο που υποχρεώνει το επιβατικό κοινό σε είσοδο μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Athens Voice, οι οδηγοί δεν είχαν ενημερωθεί κατάλληλα για το μέτρο που προώθησε από το πρωί της Δευτέρας ο ΟΑΣΑ.

«To μέτρο αυτό μας ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή χωρίς να ερωτηθούμε σχετικά ή να υπάρξει κάποιος επίσημος σχεδιασμός. Βιαστικά και άγαρμπα και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις κληθήκαμε μέσα σε δύο ημέρες να το επικοινωνήσουμε και να το εφαρμόσουμε παρά τα πάγια προβλήματα που υπάρχουν όπως ελλείψεις προσωπικού και οχημάτων».

Καθυστερήσεις δρομολογίων

Σύμφωνα με οδηγούς λεωφορείων ένα μέτρο σαν και αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι δεδομένου ότι τα δρομολόγια αραιώνουν λόγω αδειών και τα οχήματα είναι λιγότερα.

Παράλληλα, λόγω της βιασύνης του μέτρου το επιβατικό κοινό δεν ενημερώθηκε κατάλληλα και τα πρώτα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη σε περιπτώσεις που εφαρμόστηκε: 

Τα δρομολόγια καθυστερούν, σχηματίζονται ουρές για επιβίβαση που κωλυσιεργούν την κίνηση και δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί με τους οδηγούς.

«Δεν είμαστε κατά των εντατικών ελέγχων αλλά αυτή δεν είναι δουλειά των οδηγών» καταλήγει ο κ.Ξυδάκης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ της AV σε κεντρική στάση της Ακαδημίας.