Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

O ισπανικός όμιλος CAF φαίνεται πως θα είναι το νέο αφεντικό της πολωνικής Solaris



O ισπανικός όμιλος CAF φαίνεται πως θα είναι το νέο αφεντικό της πολωνικής Solaris, η οποία εδώ και αρκετούς μήνες βρισκόταν σε συζητήσεις με διάφορους επενδυτές.


Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα αρχικό συμβόλαιο που θα τους επιτρέψει να διαπραγματευθούν τις περαιτέρω λεπτομέρειες μιας τελικής συμφωνίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις προσεχείς εβδομάδες.

«Είμαι πεπεισμένη πως επιλέγοντας τη CAF ως επενδυτή για τη Solaris, εξασφαλίζουμε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την εταιρεία, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της», δήλωσε η κυρία Solange Olszewska, CEO της Solaris Bus & Coach, η οποία μαζί με το σύζυγό της, Krzysztof, ίδρυσαν την εταιρεία το 1996.

«Η επένδυση της CAF στη Solaris επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στο όραμα για επικερδή ανάπτυξη και παράλληλα μας ανοίγει νέες στρατηγικές αγορές», ανέφερε ο Andrés Arizkorreta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CAF, μιας εταιρείας που μετρά ήδη πάνω από 100 χρόνια ιστορίας και πλέον έχει εισαχθεί στο ισπανικό χρηματιστήριο. Ο ισπανικός όμιλος ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή, τη συντήρηση και την παράδοση βαγονιών και λοιπών σιδηροδρομικών οχημάτων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και στις αστικές μεταφορές, εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση, γεγονός που προφανώς προκάλεσε το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Solaris.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η Solaris απασχολεί σήμερα 2.300 εργαζομένους στα δύο εργοστάσιά της, στο Bolechowo και το Środa Wielkopolska της Πολωνίας. Έχει εμπορική παρουσία σε 32 χώρες και σε περισσότερες από 700 πόλεις και έως τώρα έχει πουλήσει πάνω από 16.000 οχήματα. Αποτελεί, μάλιστα, το μεγαλύτερο κατασκευαστή τρόλεϊ της Ευρώπης. Το 2017 παρέδωσε τον αριθμό ρεκόρ των 1.397 μονάδων, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη λίστα των Eυρωπαίων κατασκευαστών αστικών λεωφορείων. Solaris είναι και τα περισσότερα λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα στην Αθήνα, μεταξύ των midi και των αρθρωτών.