Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η στιγμή του μπλακ άουτ στο μετρό Συντάγματος [video]



Η εκτεταμένη διακοπή οφειλόταν σε βλάβη σε διακόπτη του δικτύου διανομής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο υψηλής τάσης στην Παλλήνη.

Προβλήματα προέκυψαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής μετά την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 14.00.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να ηλεκτροδοτηθούν ενώ μέσα σε δύο ώρες επανήλθε το ρεύμα. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο ΑΔΜΗΕ από τη δική του μεριά ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Λόγω του blackout σημειώθηκε διακοπή στη γραμμή 2 από τον σταθμό Πανεπιστήμιο μέχρι το σταθμό του Ελληνικού, ενώ εκκενώθηκε ο σταθμός του Συντάγματος. Η στιγμή της εκκένωσης, στο βίντεο του Euronews παρακάτω:



Η διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, τη μόνη στην οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα. Δεν υπήρξε η παραμικρή διακοπή στην γραμμή 3 από και προς Αεροδρόμιο καθώς και στην Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο Πειραιάς - Κηφισιά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκτεταμένη διακοπή οφειλόταν σε βλάβη σε διακόπτη του δικτύου διανομής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο υψηλής τάσης στην Παλλήνη.

"Ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που συμβάλλουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία. Αλλά στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, στην πρωτεύουσα της χώρας, μια διακοπή ρεύματος δημιούργησε μεγάλα προβλήματα για κατοίκους, επιχειρηματίες και ξένους επισκέπτες" ανάφερε ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.