Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Οδηγός της Ο.ΣΥ βοήθησε ηλικιωμένη με άνοια να βρει τους δικούς της



Είχε δηλωθεί στην αστυνομία η εξαφάνισή της από τους συγγενείς της και τη βρήκε οδηγός της Ο.ΣΥ μέσα στο λεωφορείο στο Κρυονέρι στις 1:00 την νύχτα κατά την εκτέλεση δρομολογίου στη λεωφορειακή γραμμή Α7


Ένα περιστατικό που δείχνει την ευαισθητοποίηση των οδηγών της Ο.ΣΥ και το ενδιαφέρον τους για το επιβατικό κοινό, συνέβη χθες στην λεωφ. γραμμή Α7 «ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ - ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ)»

Ο Χρήστος Π. οδηγός στις Οδικές Συγκοινωνίες εργαζόταν στην λεωφ. γραμμή Α7 στο τελευταίο δρομολόγιο από Αθήνα που τερματίζει στο Κρυονέρι. Στην πλατεία Κηφισιάς επιβιβάστηκε η ηλικιωμένη γυναίκα και κατά την διαδρομή, στον Αγ. Στέφανο, ένας νεαρός επιβάτης την ρώτησε που πηγαίνει και του απαντά στο Μαρούσι, αμέσως κατάλαβαν με τον οδηγό ότι κάτι συμβαίνει ... ο οδηγός σταμάτησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, η ηλικιωμένη γυναίκα όμως, παρόλο που η αστυνομία της βρήκε ταξί να την πάει χωρίς να πληρώσει δεν κατέβαινε από το λεωφορείο και επέμενε να την πάει ο οδηγός στο Μαρούσι. 

Ο Χρήστος τότε ανοίγει επίσημα καρτέλα στην αστυνομία για την ηλικιωμένη και κατά την διαδικασία της διασταύρωσης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της, τότε κάλεσαν τον υιό της όπου την παρέλαβε.

Ο οδηγός περίμενε αρκετή ώρα στο σημείο και έφτασε στο σπίτι του στις 3:30 τα ξημερώματα παρόλο που η λήξη της βάρδιας του ήταν στις 1:25. 

Το περιστατικό δείχνει την ευαισθησία των οδηγών της Ο.ΣΥ που παρά τα όσα ακούνε καθημερινά από το επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, δείχνουν πάντα ενδιαφέρον για το επιβατικό κοινό όταν καταλάβουν ότι χρήζουν βοήθειας.

Φυσικά και ανάλογα περιστατικά δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα αλλά και αρκετοί πολίτες που ωφελούνται από αυτά, δεν κάνουν τον κόπο με τον ίδιο ζήλο που γίνονται αναφορές προς τους οδηγούς, να ενημερώσουν την Ο.ΣΥ ώστε να επιβραβευτούν τέτοιου είδους ενέργειες. 

   
Citybusdrivers