Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Τέλος στην ενιαία διαδρομή Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο από 1η Νοεμβρίου 2018



Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».


Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Πληροφορίες : Γραφείο Τύπου ΣΤΑ.ΣΥ. τηλ. 214 4141205, 214 4141269


Σύμφωνα με το news247.gr οι λόγοι των αλλαγών είναι «ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση ώστε να εξοικονομηθούν συρμοί οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο κεντρικό τμήμα του δικτύου. Παράλληλα από την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούνται δύο συρμοί συν ένας εφεδρικός που θα βρίσκεται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και έτσι εκτιμάται ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στο υπόλοιποι τμήμα της γραμμής. Υπενθυμίζεται ότι συνδυαστικά με τον Προαστιακό από προς το αεροδρόμιο από την Δουκίσσης Πλακεντίας υπάρχει σύνδεση περίπου κάθε τέταρτο της ώρας».