Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ι.Σ.Α : Στις αναρρωτικές άδειες ισχύει απόλυτα η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής



Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής, επιβεβαιώνεται και δια στόματός της κας. Όλγας Γεροβασίλη, ότι δεν προκύπτει κανένας περιορισμός στην έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων αναφορικά με τις αναρρωτικές άδειες από ιδιώτες ιατρούς ή ιατρούς ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η ερώτηση αναφορικά με την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής ετέθη στην Βουλή στις 15/3/2018 προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας. Όλγας Γεροβασίλη, από 26 Βουλευτές της Ν.Δ με θέμα «Εφαρμογή νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής» καθώς όπως αναφέρουν στην ερώτηση, έχει καταγγελθεί από Ιατρικούς Συλλόγους ότι η νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρης ισοτιμία της υπογραφή όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, καταστρατηγείται σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ.  με εγκυκλίους που εκδίδονται από Υπουργεία ή φορείς που εποπτεύονται από το δημόσιο (π.χ. ΔΕΚΟ) βάση των οποίων οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αίτησης βραχυπρόθεσμων αναρρωτικών αδειών υποχρεούνται να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους ιατρικές βεβαιώσεις από γιατρό συμβεβλημένο με το Ε.Ο.Π.Υ.Υ 

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών «όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας. Όλγας Γεροβασίλη, (για το έγγραφο πατήστε ΕΔΩ) ... επιβεβαιώνεται και δια στόματός της η πάγια θέση του ΙΣΑ, ότι δεν προκύπτει κανένας περιορισμός στην έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων αναφορικά με τις αναρρωτικές άδειες από ιδιώτες ιατρούς ή ιατρούς ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΣΑ, κος. Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι γιατροί τόσο αυτοί που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα, όσο και οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες έχουν ισότιμη υπογραφή της επιστημονικότητας τους.»

Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει, οι ιατροί – μέλη μας να αποδέχονται την αμφισβήτηση του κύρους των ιατρικών γνωματεύσεων που εκδίδουν για την χορήγηση αναρρωτικών αδειών στο Δημόσιο τομέα, πολλώ δε μάλλον στον ιδιωτικό τομέα».