Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Νέο αίμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με σχεδόν 100 νέους μηχανοδηγούς



Νέο αίμα εισέρχεται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα επόμενα τρία χρόνια ο εμπλουτισμός και η αύξηση στο προσωπικό αναμένεται να είναι σημαντική, ξεπερνώντας τα "πέτρινα" χρόνια της εταιρείας.


Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να προσλάβει επιπλέον 20 άτομα, επιλαχόντες από τον πρόσφατο διαγωνισμό που μαζί με τους 60 που προσλήφθηκαν το περασμένο Φθινόπωρο ανανεώνουν κατά σημαντικό βαθμό το διαθέσιμο προσωπικό μηχανοδηγών. Οι 20 επιπλέον νέοι μηχανοδηγοί θα ξεκινήσουν τη 12μηνη μαθητεία τους στην Σιδηροδρομική Ακαδημία και θα βγουν στα δρομολόγια στις αρχές του 2020.

Στο νέο αίμα, θα προσθέσουμε 8 άτομα από εσωτερικές μετατάξεις, 5 επιπλέον που είχαν μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Επίσης έγινε γνωστό από πηγές του ypodomes.com ότι 5 επιπλέον μηχανοδηγοί, παραιτήθηκαν από τη ΣΤΑΣΥ και εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτοί οι πέντε θα περάσουν ένα "ταχύρρυθμό" πρόγραμμα για να πάρουν το δίπλωμα β`κατηγορίας και μέσα στην Άνοιξη θα μπορούν να υπολογιστούν στα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Συνολικά 98 άτομα έρχονται να αυξήσουν το δυναμικό των μηχανοδηγών που κατά πληροφορίες σήμερα διαθέτει περίπου 210 άτομα. Αυτό σημαίνει αν υπολογίσουμε και κάποιες συνταξιοδοτήσεις που θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει κατά 50% τους νέους μηχανοδηγούς.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως όσο οι μεταφορικές ανάγκες θα αυξάνονται, τόσο θα πρέπει να αυξάνεται και ο αριθμός των μηχανοδηγών της εταιρείας και με αυτό το σκεπτικό, τα επόμενο δύο χρόνια προγραμματίζονται επιπλέον 200 προσλήψεις μηχανοδηγών που θα συμπληρώσουν τα όποια κενά εμφανιστούν.

Η ανάγκη για περισσότερους μηχανοδηγούς είναι de facto μεγάλη καθώς αναμένεται πύκνωση των επιβατικών προαστιακών και υπεραστικών δρομολογίων αλλά και των εμπορευματικών που γνωρίζουν μεγάλη άνθηση τα τελευταία 4 χρόνια. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Φίλιππος Τσαλίδης, το 2014 δρομολογήθηκαν 68 εμπορευματικά τραίνα και το 2018 ο αριθμός αυτός αναμένεται να προσεγγίσει τα 350.