Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ίδρυση νέας λεωφ. γραμμής για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



Την ίδρυση νέας λεωφορειακής γραμμής 890 ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ αποφάσισε ο ΟΑΣΑ μετά από αίτημα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.



Η λεωφορειακή γραμμή 890 θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά της από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και θα εκτελεί δύο δρομολόγια την ημέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ένα πρωινό, το οποίο ξεκινάει στις 6:30 από την αφετηρία με ονομασία “ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ” επί της Ιεράς Οδού και μεταξύ των οδών Άγγελου Σικελιανού και Κάλβου, μπροστά στο Δημαρχείο Αιγάλεω και θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις 06:50 και ένα μεσημεριανό, που θα ξεκινά από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις 15:15. προς τον  ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 

Η εν λόγω γραμμή δεν θα σταματά σε ενδιάμεσες στάσεις κατά τη διαδρομή από τον Στ. Αγ. Μαρίνας προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και αντίστροφα.

Η λεωφορειακή γραμμή 890 θα έχει ανταπόκριση με τη λεωφορειακή γραμμή 845 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ» (μέσω ΘΗΒΩΝ).

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 890 από αφετηρία προς τέρμα διαμορφώνεται ως εξής:

Από Ιερά Οδό (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), συνέχεια Ιερά Οδό, δεξιά κόμβο Ψυχιατρείου, αριστερά Λ. Αθηνών (Καβάλας), λοξά δεξιά πάνω από τη γέφυρα Σκαραμαγκά, συνέχεια Λ. Σχιστού Σκαραμαγκά, δεξιά Παλάσκα, λοξά δεξιά στην είσοδο των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνέχεια σε διαμορφωμένο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΤΕΡΜΑ).

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 890 από τέρμα προς αφετηρία διαμορφώνεται ως εξής: 

Από τον διαμορφωμένο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΤΕΡΜΑ), συνέχεια προς την έξοδο από τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, λοξά δεξιά Παλάσκα, κάθετα τη Λ. Σχιστού Σκαραμαγκά, συνέχεια Ορφέως, δεξιά Λ. Αθηνών (Καβάλας), δεξιά κόμβο Ψυχιατρείου, αριστερά Ιερά Οδό, συνέχεια Ιερά Οδό.