Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΟΑΣΑ: Ενημέρωση δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο με άμεση πληροφόρηση από τα αμαξοστάσια και το κέντρο διαχείρισης οχημάτων



Τα δημοσιεύματά μας πιάνουν τόπο ! Στις 19/12/2018 ο ΟΑΣΑ υπέγραψε σύμβαση με την «INTRASOFT INTERNATIONAL S.A» που αφορά την ενημέρωση των επιβατών σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια των ΜΜΜ με άμεση πληροφόρηση είτε από τα αμαξοστάσια (μέσω αρχείου compass), είτε από τους χειριστές του κέντρου διαχείρισης οχημάτων.


Απ΄ ότι φαίνεται, ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που το citybusdrivers έχει αναδείξει με δεκάδες δημοσιεύματα που αφορούν την συχνότητα και τις καθυστερήσεις δρομολογίων, λόγω βλαβών, ανεπάνδρωτων βαρδιών, κυκλοφοριακού, κτλ. που έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση του προγράμματος των δρομολογίων από τον σταθμάρχη υπηρεσίας το οποίο δεν συμβαδίζει με το πρόγραμμα που βλέπει ο επιβάτης στο site του ΟΑΣΑ, και απόρροια αυτού η πολύωρη αναμονή των επιβατών στις στάσεις η οποία καταλήγει σε διαπληκτισμούς και επιθέσεις επιβατών στους οδηγούς.

Με την εφαρμογή που λειτουργεί σήμερα, μέσω των κινητών τηλεφώνων και των «έξυπνων στάσεων», οι επιβάτες ενημερώνονται για τα δρομολόγια των ΜΜΜ που θα πρέπει να εκτελεστούν από τον φορέα εκτέλεσης οδικού συγκοινωνιακού έργου, αλλά και για το λεωφορείο που είναι καθ΄ οδόν αντίστοιχα και όχι για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, όπως βλάβες, ανεπάνδρωτες βάρδιες, κυκλοφοριακό κτλ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση με Αρ. 108/2018 που υπεγράφη στις 19/12/2018, μεταξύ του ΟΑΣΑ και της «INTRASOFT INTERNATIONAL S.A». Το αντικείμενο της ανάθεσης αφορά στην παροχή από τον Ανάδοχο υπηρεσιών ανάπτυξης και θέσης σε λειτουργία λογισμικού παρουσίασης του ημερήσιου προγραμματισμού δρομολογήσεων μέσα από υφιστάμενη εφαρμογή για έξυπνες συσκευές και ιστότοπο (στο εξής Υπηρεσίες). Η ενημέρωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και θα αφορά την ενεργή πληροφορία που μέχρι εκείνη την στιγμή έχει καταστεί διαθέσιμη από τον φορέα εκτέλεσης οδικού συγκοινωνιακού έργου, είτε από το αμαξοστάσιο (μέσω αρχείου compass), είτε από τους χειριστές του κέντρου διαχείρισης οχημάτων. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα της λήψης ενημερωμένων πληροφοριών εφόσον οι συσκευές που χρησιμοποιούν θα έχουν ενεργή πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά της στιγμή της αναζήτησης και λήψης της πληροφορίας.

Σίγουρα αυτό δεν θα βάλει τέλος στην αναμονή των επιβατών στις στάσεις, απλά θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση ... επομένως μένει να δούμε πώς θα λειτουργήσει και αν πραγματικά είναι αυτό που περιμένουν οι επιβάτες ... δηλαδή την πραγματική εικόνα των δρομολογίων !!!

Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας των οδηγών και επιβατών μιας και αυτός είναι ο μοναδικός στόχος μας, ώστε οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργήσουν καλύτερα ... κανείς δεν πρόκειται να μας φιμώσει, γιατί η αλήθεια δεν φιμώνεται ...  

Δείτε μερικά από τα δεκάδες δημοσιεύματα του citybusdrivers:

Το επιβατικό κοινό απαιτεί ενημέρωση για τα μη εκτελεσθέντα δρομολόγια της ΟΣΥ - Πώς λόγω έλλειψης οδηγών και λεωφορείων τροποποιείται το πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΑ - Η τηλεματική και τα « χαμένα » δρομολόγια των ΜΜΜ !!!Εφικτή η ενημέρωση επιβατών για καθυστερήσεις δρομολογίων μέσω των έξυπνων στάσεωνΧωρίς λεωφορείο έμεινε η λεωφ. γραμμή 608 σήμερα το πρωί λόγω παράνομα παρκαρισμένωνΗ εφαρμογή OASA telematics ... και τα λεωφορεία «φαντάσματα»


Citybusdrivers