Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Αύριο η συνάντηση των εργαζομένων με την Διοίκηση για τη ΣΣΕ - Ελπίζουμε το σίριαλ να λάβει τέλος ...



Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο η διαπραγμάτευση της ΣΣΕ των εργαζομένων στην Ο.ΣΥ έγινε σίριαλ, καθώς οι συναντήσεις αναβάλλονται συνεχώς είτε λόγω αδειών, είτε λόγω έκτακτων υποχρεώσεων της Διοίκησης ...


Για μία ακόμη φορά η Διοίκηση της Ο.ΣΥ αναβάλλει το ραντεβού με τους εργαζόμενους λόγω έκτακτων υποχρεώσεων. Στις 24/10/2018 με έγγραφό της ενημέρωνε τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να υπογραφεί νέα ΣΣΕ όσο το συντομότερο δυνατόν για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στις μη μισθολογικές παροχές του 2019. Στις 14/12/2018 η Διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους σε συνάντηση για τις 20/12/2018 η οποία πραγματοποιήθηκε και ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 28/12/2018 σύμφωνα με έγγραφο των δύο μεγαλύτερων Σωματείων, η Διοίκηση ενώ είχε συμφωνήσει, ακυρώνει την συνάντηση λόγω των ήδη προγραμματισμένων αδειών του προσωπικού και ορίζει νέες ημερομηνίες για την νέα χρονιά στις 9,16 και 23 Ιανουαρίου 2019, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι την διαπραγμάτευση την κάνουν οι διοικήσεις και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ενημερώνουν ότι την ευθύνη για την μη υπογραφή της ΣΣΕ και την μη καταβολή των μη μισθολογικών παροχών την έχει αποκλειστικά η διοίκηση και για τον λόγο αυτό υποχρεούται να καταβάλλει τις μη μισθολογικές παροχές μέχρι την ισχύ της νέας ΣΣΕ.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ο.ΣΥ με ημερομηνία 24/1/2019, στις 11 και 18/1/2019 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις όπου υποβλήθηκαν οι προτάσεις των δύο πλευρών και στις 25/1/2019 επρόκειτο να εκτιμηθούν και να ευοδωθεί η υπογραφή ΣΣΕ, όμως η επιστολή των σωματείων της Ο.ΣΥ μετά από συνεδρίαση τους στις 22/1/2019 όπου  ενημερώνουν την διοίκηση να τους δώσει απάντηση την Παρασκευή 25/1/2019, φαίνεται ότι ενόχλησε την διοίκηση λέγοντάς τους ότι επιλέγουν να μην κλείσει ο κύκλος των συνεννοήσεων και την υποχρέωσή τους να υπογράψουν ΣΣΕ και οδηγούν τις σχετικές συζητήσεις σε αδιέξοδο υιοθετώντας κοινότυπες πρακτικές που δεν ωφελούν τους εργαζόμενους. Στην συνέχεια τους επιστρέφει την ευθύνη ότι για οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το επιβατικό κοινό θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς που την προκαλείτε  ... ότι δηλαδή έγραφαν και τα σωματεία Ο.ΣΥ στην επιστολή τους προς την διοίκηση, με ημερομηνία 22/1/2019, παράλληλα τους καλεί στην προγραμματισμένη συνάντηση στις 25/1/2019 η οποία ακυρώθηκε εκ νέου από την διοίκηση με νέα επιστολή την ίδια ημέρα, λόγω έκτακτων υποχρεώσεων και τους καλεί σε νέα συνάντηση για αύριο 30/1/2019.

Ελπίζουμε να μην υπάρχουν προγραμματισμένες άδεις προσωπικού και να μην τύχουν έκτακτες υποχρεώσεις ώστε το σίριαλ να λάβει τέλος !!!

Συνεχίζεται ...