Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από επίθεση νεαρών Ρομά στο Ίλιον - Έσπασαν και το λεωφορείο της γραμμής



Οι επιθέσεις στους οδηγούς και στα λεωφορεία δεν λένε να σταματήσουν, μία νέα επίθεση σε οδηγό λεωφορείου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ίλιον, οι δράστες χτύπησαν το οδηγό και έσπασαν το μπαρ-μπριζ του λεωφορείου.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, όποτε θέλουν χτυπούν τους οδηγούς, σπάνε λεωφορεία και φεύγουν ανενόχλητοι.  Οι αρμόδιοι φορείς, απλοί θεατές περιμένοντας το επόμενο συμβάν. Ουδείς έχει πάρει δραστικά μέτρα ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις σε οδηγούς και λεωφορεία, κανείς δεν έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά, κανείς δεν μιλάει για αυστηρές ποινές στους δράστες, αν και εφόσον τους πιάσουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες το χθεσινό συμβάν σημειώθηκε επί της οδού Αετόπετρας και Αιακού στο Ίλιον στη λεωφ. γραμμή 701 «ΚΑΜΑΤΕΡΟ - ΙΛΙΟΝ - ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)» στις 22:30 περίπου.  Άτομα νεαρής ηλικίας (Ρομά) για άγνωστο λόγω επιτέθηκαν στον οδηγό του λεωφορείου της γραμμής ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο πολύ άσχημα χτυπημένος, και αφού του πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, κινητά κτλ. έσπασαν και το λεωφορείο χτυπώντας το με διάφορα αντικείμενα, πέτρες καδρόνια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Φυσικά έφυγαν ανενόχλητοι ... 

Σύμφωνα με τους οδηγούς που εργάζονται σε αυτές τις λεωφ. γραμμές, οι Ρομά δημιουργούν συχνά φασαρίες, άνευ λόγου και αιτίας, γιατί έτσι γουστάρουν και γιατί δεν τους ενόχλησε ποτέ κανείς. Οι επιβάτες τρομοκρατούνται και σε παρόμοια συμβάντα, δεν μένει κανείς μέσα στο λεωφορείο καθώς προσπαθούν να αποφύγουν να δώσουν κατάθεση φοβούμενοι τα μπλεξίματα. 

Τα ερωτήματα αρκετών οδηγών είναι : πως η εταιρεία που εργαζόμαστε, μας προστατεύει από τέτοιου είδους περιστατικά ; 
  • Έχει ποτέ συνεδριάσει για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του οδηγού ; Κι αν ναι τι έχει αποφασίσει ;
  • Έχει ενεργοποιήσει το κουμπί πανικού που υπάρχει εντός του λεωφορείου ; 
  • Έχει κάνει κάποια σχετική μελέτη για κλειστή καμπίνα οδηγού ;
  • Θα αποζημιώσει τον οδηγό που δεν μπορεί να τον προστατεύσει ; 
  • Τι μέτρα θα ληφθούν την ίδια ή την επόμενη ημέρα του συμβάντος στην περιοχή ;
Οι αρμόδιοι συγκοινωνιακοί φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν την κλειστή καμπίνα οδηγού  ... η κατάσταση έχει ξεφύγει !