Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Παρά την ισχυρή κακοκαιρία, τα λεωφορεία κινήθηκαν κανονικά στην Αττική



Άριστη συνεργασία των φορέων της περιφέρειας στο βόρεια προάστια σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της 8-1-19 κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν κυρίως τα βορειοανατολικά προάστια. Μετά από συνεργασία λειτούργησε υποδειγματικά ο κυκλοφοριακός ιστός των δήμων και μπόρεσαν οι δημότες να μετακινηθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες.


Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ Ανθούσης που εξυπηρετεί τα Βορειοανατολικά προάστια είναι αυτό που επλήγει κυρίως. Χάρη στον έγκαιρη αντιμετώπιση όμως όλων των εμπλεκομένων, υπαλλήλων που όλο το βράδυ έριχναν αλάτι για να διατηρήσουν τον χώρο προσπελάσιμο και των οδηγών που με υπομονή και επαγγελματισμό περίμεναν να ανοίξουν οι δρόμοι για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και φυσικά την άμεση παρέμβαση και των ειδικών οχημάτων του Δήμου Παλλήνης μπόρεσε και λειτούργησε η συγκοινωνία πριν ακόμη την ανατολή του ηλίου.

Η επικοινωνία του Αμαξοστασίου με τον Δήμο ήταν καταλυτική και ο Δήμαρχος σε συχνή επικοινωνία με την διοίκηση του αμαξοστασίου έδωσαν άμεσες λύσεις. Μεγάλη επίσης και η συνδρομή των ανθρώπων της ΟΣΥ από το Τμήμα Εκτέλεσης και Προγραμματισμού Συγκοινωνιακού έργου που όλο το βράδυ έδιναν κατευθύνσεις για την κίνηση των υπηρεσιακών δρομολογίων ώστε οι εργαζόμενοι να είναι στην θέση τους και η συμβολή τους κατά τις πρώτες ώρες όπου υπήρχε ο κίνδυνος ατυχημάτων η και αποκλεισμός επιβατών.

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν σε περιοχές που το χιόνι ξεπερνούσε τους τριάντα πόντους και άργησε η αποκατάσταση του οδικού δικτύου κυρίως σε τοπικά δρομολόγια. Τέλος πολλοί εργαζόμενοι κάτοικοι αποκλεισμένων περιοχών δεν μπόρεσαν να είναι εγκαίρως στην εργασία τους αλλά το σημαντικό είναι ότι ο κύριος όγκος των λεωφορείων εξήλθε του αμαξοστασίου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του λεκανοπεδίου.

Μικρές παραφωνίες στον αγώνα όλων των εργαζομένων και των υπαλλήλων των Δήμων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό οι γνωστοί μπαχαλάκηδες που από τον καναπέ τους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες αυτές για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και βλέπουν το ποτήρι όχι πάντα μισοάδειο αλλά όπως τους συμφέρει κατά περίπτωση.

Ξέχωρα από όλα αυτά όμως ένα μεγάλο μπράβο και στην Διοίκηση του Αμαξοστασίου και στο Γραφείο Κίνησης που φρόντισε για την ασφάλεια όλων από τις πρωινές ώρες και στον Δήμο Παλλήνης για την προσπάθεια αλλά και στους γύρω Δήμους που φρόντισαν άμεσα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Πηγή