Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Τοποθετούνται νέες στάσεις και ηχητική αναγγελία και ενημέρωση εντός των οχημάτων ... μετά από ένα μήνα !



Καθημερινό πρόβλημα για τους οδηγούς της Ο.ΣΥ, τοποθετούνται νέες στάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ηχητική αναγγελία εντός των λεωφορείων, αλλά και αποφάσεις που να ενημερώνουν τους οδηγούς.


Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που εκφράζουν καθημερινά τα παράπονά τους με τις νέες στάσεις που ενώ τοποθετούνται, η ηχητική αναγγελία εντός των οχημάτων καθυστερεί μέχρι και ένα μήνα μετά την τοποθέτησή τους, συχνά διαπληκτίζονται με το επιβατικό κοινό για ευθύνες άλλων που δεν μπορούν να συνεννοηθούν, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη τοποθέτηση, ενημέρωση στο oasa telematics και ηχητική αναγγελία εντός των οχημάτων.

Η παραπάνω στάση με την ονομασία «ΑΝΔΡΟΥ» εξυπηρετεί τις λεωφ. γραμμές 171, 120 και 116, τοποθετήθηκε από την Ο.ΣΥ μετά από απόφαση του ΟΑΣΑ με ημερομηνία 15/11/2018. Όπως πληροφορηθήκαμε η στάση τοποθετήθηκε περίπου πριν ένα μήνα και αναγράφεται ήδη στο oasa telematics, όμως σε αυτό το διάστημα οι οδηγοί δεν έχουν καμία ενημέρωση αν θα πρέπει να κάνουν στάση ή όχι, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση προς αυτούς, όπως δεν υπάρχει ούτε ηχητική αναγγελία εντός τον οχημάτων και δεν είναι περασμένη καν στο σύστημα. 

Έτσι, άλλοι οδηγοί σταματούν και άλλοι όχι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών και επιβατών, ενώ και αρκετοί επιβάτες πατούν για στάση όχι για να σταματήσουν σε αυτήν αλλά στην επόμενη «ΔΙΛΟΦΟ» η οποία ακούγεται ηχητικά εντός του οχήματος, το λεωφορείο σταματάει πολλές φορές άσκοπα χωρίς να κατεβαίνει κανείς.

Αν δούμε τις ημερομηνίες από 15/11/2018 που βγήκε η απόφαση έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και η διαδικασία τοποθέτησης της στάσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε πριν λίγο καιρό και με τη στάση στο Μέγαρο Μουσικής με την ονομασία «ΝΟΣΟΚ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» που εξυπηρετούσε την λεωφ. γραμμή 550 και γραμμές τρόλεϊ !

Πάντως εμείς λέμε στους οδηγούς να κάνουν τη στάση κανονικά αφού η στάση είναι τοποθετημένη, υπάρχει κωδικός στάσης βάση απόφασης του ΟΑΣΑ και αναγράφεται και στο oasa telematics αναμένοντας την ολοκλήρωση ... αλήθεια πόσο δύσκολο είναι ;