Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκινά πιλοτικά η λειτουργία 2 γραμμών δημοτικής συγκοινωνίας στα Άνω Λιόσια



Ξεκινά πιλοτικά, από τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 η λειτουργία των δυο γραμμών για τη δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Φυλής.


Πρόκειται για τις γραμμές 736 ΖΩΦΡΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΕΦΥΡΙ και 737 ΚΕΝΤΡΟ- ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΗ, οι οποίες θα είναι κυκλικές και θα περνούν από τους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Αν και τυπικά θα πρόκειται για γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας, εντούτοις θα λειτουργούν όπως οι υπόλοιπες γραμμές του ΟΑΣΑ με τη διαφορά πως η επιβίβαση σε αυτές θα είναι δωρεάν αφού το κόστος τους θα καλύπτεται από το δήμο Φυλής.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία midi ενώ αναμένεται η ενημέρωση της τηλεματικής με τις σχετικές πληροφορίες.


Υπενθυμίζεται, ότι η πρωτοβουλία για την υλοποίηση δημοτικής συγκοινωνίας είχε ληφθεί από το Δημήτρη Μπουραΐμη ήδη από τις αρχές του 2013 ενώ το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου,  ο πρώην δήμαρχος συμφώνησε με τον ΟΑΣΑ για τη δημιουργία 6 λεωφορειακών γραμμών, το κόστος των οποίων θα κάλυπτε ο Δήμος. Οι δυο πλευρές έφτασαν μέχρι την προγραμματική σύμβαση αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε λόγω των εκλογών.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο στηρίχθηκε ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς και, 6 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2018, εγκρίθηκαν οι όροι σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τον ΟΑΣΑ ενώ το Δεκέμβριο ακολούθησε και η έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρθηκε, η εφαρμογή της δημοτικής συγκοινωνίας σε πρώτη φάση θα είναι πιλοτική και αν χρειαστεί, θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις.