Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

«Τα παιδία παίζει» οι τρόποι διασκέδασης της σημερινής νεολαίας - υπόδουλοι των κινητών



Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και των διαφόρων τεχνολογικών ευρημάτων απειλεί το ανθρώπινο είδος, η σημερινή νεολαία και όχι μόνο, «διασκεδάζει» τραβώντας βίντεο ανεβάζοντας τα στο διαδίκτυο, προσφέροντάς τους ψυχική ικανοποίηση, αφού τα like και τα views είναι περιζήτητα ...


Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απεικονίζει έναν άνδρα να βγαίνει από το λεωφορείο, καβαλώντας το μηχανάκι του. Ένα βίντεο το οποίο σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να έχει πολλές ερμηνείες, μία από αυτές είναι και ο νέος τρόπος «διασκέδασης» της σημερινής νεολαίας η οποία έχει γίνει υπόδουλη των κινητών τηλεφώνων καθώς καθημερινά βιντεοσκοπούν ότι κινείται και θα μπορούσε να γίνει viral στο διαδίκτυο ώστε να τους ικανοποιήσει ψυχικά, συναγωνίζονται δε ποιος θα έχει τα περισσότερα like και views αγνοώντας τις επιπτώσεις που θα έχει η πράξη αυτή. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για αυτοκτονίες λόγω απειλών δημοσίευσης βίντεο σε σχολεία κτλ.  

Ο «εθισµός» στο διαδίκτυο έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνος, που πολλές φορές τα άτομα σκαρφίζονται ή και σκηνοθετούν διάφορα με στόχο την βιντεοσκόπηση, πολύ πιθανό να έχει γίνει και στην περίπτωση που το βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα να βγαίνει από το λεωφορείο, καβαλώντας το μηχανάκι του. Η απίστευτη ετοιμότητα του λήπτη στο συγκεκριμένο βίντεο και ο χρόνος της λήψης, μας δίνει το δικαίωμα να δώσουμε την δική μας ερμηνεία, ότι έχει σκηνοθετηθεί από τους συμμετέχοντες ώστε να αποκομίσουν αυτό που θέλουν και να το διαδώσουν σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους, με στόχο όπως πάντα την διασκέδαση κάποιων, τα like και τα views, να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ακόμα και να μπουν και να βγουν από ένα παρκαρισμένο λεωφορείο με το μηχανάκι ανενόχλητοι!  Όπως και να έχει αυτό θεωρείται «μαγκιά» !  

Στη σημερινή κοινωνία που ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να ελέγχεται αν είναι παράνομο ή όχι, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.